SEGRE

SEGURETAT PERSONAL

Prop de 20 urbans de Lleida es formen sense uniforme

USPAC critica les condicions de “precarietat” a l’escola del Vallès || La Paeria diu que “aquesta setmana el tindran”

Urbans uniformats el passat dia de Santa Cecília.

Urbans uniformats el passat dia de Santa Cecília.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de policia local USPAC ha denunciat “la precarietat” que pateixen els disset agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que s’estan formant a l’Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès, a causa de la falta de la roba i altres elements operatius necessaris amb els que han de portar a terme el curs, que es va iniciar el passat 18 de gener, i que han de fer-lo amb “equip esportiu particular”. A més, un dels portaveus del sindicat, Xavier Teixidor, va afirmar que “aquesta problemàtica també la pateixen els tres nous urbans que procedien del cos dels Mossos d’Esquadra, per la qual cosa no necessiten fer el curs, i que treballen a dins de les oficines o, si han de sortir a fora, van vestits de paisà”.

Per la seua part, fonts municipals van assenyalar que “efectivament la situació és aquesta”, però que “s’està treballant per revertir-la” i van afegir que “aquesta setmana, les empreses proveïdores dels uniformes els haurien de servir”. “La Paeria lamenta els problemes que aquesta situació hagi pogut causar als membres de la Guàrdia Urbana”, van sentenciar.

Un portaveu del sindicat de policia afirma que tres nous agents en servei tampoc tenen la roba

Tanmateix, des d’USPAC, van subratllar que “des de la Paeria no se’ls facilitarà l’equipament fins al mes de gener, de manera que no poden seguir la formació amb normalitat i sobretot en aquelles classes pràctiques en què se’ls demana que vagin uniformats amb el material”. A més, Teixidor va afegir que “també els resulta complicat treballar a l’exterior amb el fred que fa, ja que no tenen la roba adequada per fer-ho”.

Va afirmar que “per als agents aquesta situació és perjudicial, ja que no vas vestit com has d’anar-hi i t’assenyalen”. En aquest sentit, USPAC assenyala que “la seua angoixa se suma a la mateixa pressió de l’ambient de l’escola, a causa de la importància que té l’aprenentatge que s’està portant a terme” i exigeix a la Paeria “celeritat per resoldre-ho”. Així mateix, va assegurar que “aquesta situació no és nova en el cas de Lleida, ja que també havia passat en promocions anteriors”.

tracking