SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

El jurat es tanca aquest dijous per deliberar i només podrà culpar Puig-Gros d'homicidi

Acusacions i defensa confirmen el pacte de dotze anys de presó amb els atenuants de confessió i reparació del dany || El cunyat de l’empresari carni va rebre cinc trets en òrgans vitals

Josep Puig-Gros, ahir a l’acabar l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.

Josep Puig-Gros, ahir a l’acabar l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular que jutja des de dilluns a l’Audiència de Lleida l’empresari carni Josep Puig-Gros Batsi per la mort del seu cunyat, Eduard Ardiaca, el juny del 2017 a Torre-serona es tancarà avui a partir de les 10.30 hores per emetre un veredicte de culpabilitat o d’innocència. Els membres del jurat només podran culpar d’homicidi després que la Fiscalia, l’acusació particular i la defensa confirmessin ahir en l’última sessió del judici el pacte mitjançant el qual sol·liciten una condemna de 12 anys de presó amb els atenuants de confessió i reparació del dany i l’agreujant d’abús de superioritat. Abans d’iniciar la sessió d’ahir, l’acusació particular va renunciar a sol·licitar a l’acusat que indemnitzi la família amb una quantitat superior als 15.000 euros que Puig-Gros ja ha abonat en concepte de reparació. La Fiscalia, en les seues conclusions, també va renunciar a reclamar la responsabilitat civil. Per la seua part, la defensa va retirar la petició que se li apliqui l’atenuant d’ofuscació.

En la sessió d’ahir va declarar el taxista que Puig-Gros va contractar perquè el traslladés a Lleida des de Barcelona en un dels seus viatges a la capital catalana en els dies previs al crim. Durant el trajecte, segons el taxista, Puig-Gros li va comentar que es dedicava a la venda de cotxes.

Per altra banda, les metges forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya que van fer l’aixecament del cadàver –que els Mossos d’Esquadra van trobar el 23 de juny del 2017– i l’autòpsia a la víctima van declarar ahir que el cos estava “encaixat” al maleter del cotxe en què el van trobar, i que la víctima presentava 5 ferides de bala amb quatre orificis de sortida, per la qual cosa un dels casquets era dins del cos. Segons les forenses, la víctima va rebre impactes en òrgans vitals com els pulmons, el fetge i un ronyó, i van fixar com a causa de la mort una hemorràgia, ja que un dels trets li va seccionar la vena aorta. També van assenyalar que no va poder establir-se la data de la mort a causa de l’estat avançat de descomposició del cos, que havia romàs una setmana al maleter en ple mes de juny, i que la identificació va haver de fer-se per les empremtes de la víctima. El mal estat del cadàver, van confirmar, ha fet impossible saber si la víctima presentava ferides defensives.

En el seu torn de paraula, l’acusat va reiterar “penediment” i va demanar perdó a les famílies.

Fiscalia qualifica la investigació de “complicada” i elogia els Mossos

En el torn de conclusions, la Fiscalia va començar el seu informe elogiant la investigació duta a terme pels Mossos d’Esquadra en un procés “llarg i complicat”. La fiscal va assenyalar que “ha portat molt d’esforç i ha estat mèrit dels agents”. Així mateix, va subratllar que Puig-Gros va matar el seu cunyat amb cinc trets al tors. Va defensar aplicar l’agreujant de superioritat a l’assenyalar que l’acusat portava una arma i la víctima no, i que el crim es va cometre a l’obrador, “on sabia que estarien sols”. També va dir que l’acusat va donar pistes falses per despistar els investigadors. “La confessió només va ajudar a confirmar la hipòtesi dels investigadors i només es va produir al final de la investigació”, va afirmar la fiscal. El mòbil econòmic va ser la causa del crim, segons la Fiscalia, ja que, va ressaltar, l’acusat devia a la víctima 170.000 €. “Va netejar l’obrador i va tallar l’arma amb una radial. Va traslladar el cos a Barcelona i el va abandonar allà. No hi va haver obcecació”, va concloure la fiscal. La defensa va ressaltar la confessió del seu client i va negar que preparés l’homicidi.

tracking