SEGRE

La Fira de Lleida aposta per un nou pavelló i descarta mudar-se

El patronat prefereix aprofitar l’espai en comptes de crear-ne unaltre a l’antiga Hípica

Vista del pavelló 3 de fira de Lleida.

El POUM preveu traslladar els pavellons per ampliar els Camps Elisis i construir pisosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres del patronat de Fira de Lleida –format per Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç– van apostar ahir per la construcció d’un nou pavelló, davant de la necessitat de més superfície coberta, en lloc de traslladar el recinte de la Fira a l’antiga Hípica i construir-hi sis nous pavellons, com preveia l’anterior govern municipal del PSC.

L’alcalde i president de la Fira, Miquel Pueyo, va assenyalar que “la Fira ha de modernitzar les seues estructures”, però que “cal fugir de grans obres faraòniques i d’endeutaments que no som capaços d’assumir”. La idea és que el nou pavelló sigui al costat del 4, ordenar els aparcaments, dignificar les zones verdes, cobrir part de la zona exterior (el denominat pavelló 2) i instal·lar plaques solars.

Per la seua part, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va afirmar que “hem compartit l’objectiu de construir un nou pavelló, ja que fa falta més superfície coberta en certs certàmens”. Tot i així, va precisar que “no hem abordat més a fons l’execució, però sí que he fet la proposta que el finançament podria entrar en els pressupostos de la Generalitat del 2020, però això ho ha de decidir el patronat”. Farré aposta perquè el pavelló ja estigui construït el 2021 per a la pròxima edició de Municipàlia. D’altra banda, en la reunió, en què es va constituir el nou patronat, Pueyo va dir que “cal plantejar seriosament el futur del Palau de Vidre i els seus usos”.

Val a recordar que la Paeria ja va portar a terme un concurs d’idees perquè la ciutadania decidís què fer-hi i va guanyar la proposta de convertir-lo en un viver d’empreses i una seu d’entitats veïnals.

En l’encontre també es va informar de la inversió de 100.000 euros per a petites reformes als pavellons per adaptar-los a la normativa de seguretat. Finalment, es va fer un repàs dels comptes i, com succeeix tradicionalment, a l’haver-se celebrat aquest any Municipàlia hi ha beneficis, que superen les pèrdues de l’exercici anterior.

tracking