SEGRE

BARRIS SERVEIS SOCIALS

Malestar al Barri Antic al traslladar-hi la Paeria l'alberg del Pla Iglú

Passa avui del centre cívic de Balàfia al local públic de Companyia || Els veïns denuncien que no han estat consultats i que l’immoble no és l’apropiat

El local que serà habilitat com a alberg per a sensesostre.

El local que serà habilitat com a alberg per a sensesostre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora de Serveis Socials, Regina Cairol, va anunciar ahir que la Paeria traslladarà avui l’alberg nocturn per a sensesostre habilitat al centre cívic de Balàfia per al Pla Iglú al centre obert del Barri Antic al carrer Companyia. Una decisió que va provocar l’enuig dels veïns del Barri Antic, ja que consideren que “el local no està habilitat per atendre aquestes persones” i que “ha estat una decisió imposada”. Aquesta mesura arriba després que l’associació de veïns de Balàfia critiqués que la Paeria usés el centre cívic per a aquesta finalitat, atès que no complia les condicions. Un argument que va fer seu el portaveu de la plataforma veïnal Som Veïns després de reunir-se ahir amb Cairol i l’edil de Participació, Elena Ferre. Així, va assenyalar que la primera “ha reconegut que ha faltat al seu compromís de no gentrificar més el Centre Històric, però que la decisió ja estava presa sense haver-nos-la consultat”. En aquell moment, els representants veïnals van abandonar la reunió al sentir-se “enganyats i maltractats”. “Això demostra que hi ha ciutadans de primera, de segona i de tercera en aquesta ciutat”, va dir un d’ells, i no van descartar portar a terme mobilitzacions “perquè la Paeria actuï al barri”.

El local s’utilitzava per a activitats infantils i seran traslladades a la Casa del Dibuix. Els veïns van afegir que aquesta zona és “un focus de conflicte i consum de drogues” i que instal·lar-hi un alberg agreujarà la situació. “No volem que ningú dormi al carrer, però no pot ser que tots els centres d’ajuda estiguin al Barri Antic”, van concloure.

“Això demostra que hi ha ciutadans de primera, segona i tercera”, critiquen veïns del Barri Antic

Paral·lelament, Cairol va dir a la comissió de Drets de les Persones que la intenció per a l’any que ve és habilitar diferents punts d’atenció per a sensesostre a tots els barris.

tracking