SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

El jurat culpa Puig-Gros de matar el seu cunyat però només pot imputar-li homicidi

Al confirmar-se el pacte entre les acusacions i la defensa, que coincideixen en la seua petició de 12 anys de presó per aquest delicte || Avala les proves contra l’homicida i demana que no accedeixi a l’indult

Josep Puig-Gros, sortint emmanillat de l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.

Josep Puig-Gros, sortint emmanillat de l’última sessió del judici a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular va declarar ahir per unanimitat culpable d’homicidi l’empresari carni Josep Puig-Gros per matar el seu cunyat, Eduard Ardiaca, a l’obrador que tenia a Torre-serona el juny del 2017. L’Audiència de Lleida ha de dictar ara la condemna per a l’acusat, que tret de sorpresa serà de 12 anys de presó arran del pacte entre les acusacions (que van descartar l’assassinat) i la defensa. Després de mig dia de deliberacions, el jurat format per sis homes i tres dones van dictar un veredicte que va llegir una portaveu en menys de cinc minuts. El jurat va assolir unanimitat en tots els punts que van conformar el veredicte, en els quals s’al·ludeix a les múltiples proves aportades per la investigació dels Mossos i la declaració dels diferents testimonis durant el judici celebrat a l’Audiència de Lleida des de dilluns. D’aquesta forma, el jurat va veure provada l’autoria de l’homicidi per part de Puig-Gros per la mateixa confessió de l’acusat, que va admetre en fase d’instrucció haver matat el seu cunyat, la qual cosa va confirmar en la seua declaració davant del tribunal dilluns. També va assenyalar diferents proves de la investigació. El jurat va acceptar aplicar a l’homicida els atenuants de confessió i reparació del dany, així com l’agreujant d’abús d’autoritat que havien sol·licitat les acusacions. Així mateix, van demanar que Puig-Gros no pugui accedir a l’indult.

Una vegada llegit el veredicte, la Fiscalia i l’acusació particular van mantenir la seua petició d’una condemna de 12 anys de presó. La defensa, per la seua part, va assenyalar que s’acollia “a l’imperatiu legal” i sol·licitava una pena màxima de 12 anys.

El jurat admet aplicar a l’homicida els atenuants de confessió i reparació del dany al pagar 15.000 €

El crim va tenir lloc el 19 de juny del 2017. La dona de la víctima va denunciar-ne la desaparició l’endemà i el cos va ser localitzat tres dies després, el 23 de juny, al maleter d’un vehicle al barri de Sants de Barcelona. Josep Puig-Gros ha confessat el crim dos vegades. La primera, el mes de febrer passat, com va avançar SEGRE, a petició pròpia en una compareixença davant del jutjat. Fins aleshores sempre ho havia negat. La segona, dilluns, en el judici, quan va demanar perdó.

Admet disparar a la víctima i deixar el cadàver a Barcelona Josep Puig-Gros va declarar en el judici que va matar el seu cunyat després de disparar-li a l’obrador que tenia a Torre-serona, encara que va dir que va ser la víctima qui el va amenaçar amb una arma. “Em vaig abalançar sobre ell, va relliscar, vaig poder arrabassar-li la pistola i en un moment d’ofuscació li vaig disparar”, va assenyalar en la seua declaració. Va negar que tingués cap deute amb el cunyat, encara que els Mossos van trobar dos xecs per 170.000 euros a la caixa forta de la víctima el pagador de la qual era l’homicida. Segons la investigació, Puig-Gros va acabar amb la vida de la víctima per no haver de pagar-li el deute. També van trobar documents en què l’acusat reconeixia el deute. Sempre va negar que planifiqués el crim, tot i que la investigació va determinar que la setmana abans havia anat tres vegades al barri de Sants, on va deixar un cotxe per tornar a Lleida després d’abandonar el turisme amb el cos d’Ardiaca al maleter. Va acudir a un camp de tir per ocultar que tenia restes de pólvora. Puig-Gros és en presó preventiva a Ponent des del 24 de juny del 2017.

tracking