SEGRE

TRANSPORTS FERROCARRIL

Paeria, Diputació i Cambra clamen perquè l'AVE 'low cost' pari a Lleida

Demanen que no hi hagi greuges comparatius amb les principals ciutats de la línia

Passatgers esperant l’Alvia a l’andana ahir al matí.

Passatgers esperant l’Alvia a l’andana ahir al matí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria i la Diputació treballaran conjuntament per intentar aconseguir que el nou AVE low cost que entrarà en servei el 6 d’abril entre Madrid i Barcelona tingui parada a Lleida. En aquest sentit, portaveus de les dos institucions van assenyalar que en pròxims plens que celebraran ambdós se sotmetrà a votació una moció presentada pel sindicat CCOO que reclama la millora del servei ferroviari entre Lleida i Barcelona, en la qual també s’emmarcarà aquesta demanda.

Una portaveu municipal va indicar que, a partir dels acords d’aquesta moció “treballarem conjuntament amb la Diputació per evitar que hi hagi greuges respecte a Saragossa, Madrid i Barcelona, perquè hem de garantir el nombre de freqüències i el preu”.

Per la seua part, el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va avançar que tractaran aquesta qüestió en la pròxima reunió del seu comitè executiu i que amb tota probabilitat acordaran demanar que aquest AVE barat, batejat com a AVLO, tingui parada a Lleida. Saltó va precisar que no s’entendria que passés de llarg i que almenys caldria garantir un mínim de parades per dia.

El ministeri de Foment i Renfe van anunciar dimecres la posada en marxa d’aquest tren per al 6 d’abril, però sense detallar ni el preu ni si pararà a Lleida, malgrat que els bitllets ja es posaran a la venda al gener. L’AVLO només disposarà de seients de classe turista i no tindrà servei de cafeteria.

Retard de gairebé una hora en un Alvia a Barcelona al matí Desenes de passatgers que tenien ahir bitllet a Lleida per agafar a les 9.00 el tren Alvia procedent de Pamplona amb destinació a Barcelona van suportar un retard de gairebé una hora. Afectats van explicar a aquest diari que van haver d’esperar a l’andana i que la megafonia va anunciar repetidament que el tren circulava amb retard, però sense informar de les causes. Renfe va indicar que el comboi va tenir problemes amb les portes d’accés que el van obligar a demorar-se a cada estació i això va fer que arribés a Lleida amb 52 minuts de retard.

tracking