SEGRE

HABITATGE SERVEIS SOCIALS

Ajornat una setmana el desnonament d'una dona i la seua mare de 83 anys

Té fins al dia 20 per buscar un habitatge i li ofereixen més dies en un hotel

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desnonament d’una veïna de Cappont que viu amb la seua filla i la seua mare dependent de 83 anys previst per ahir va ser ajornat finalment fins al dia 20. L’afectada assegura que així ho va acordar el jutjat i ara busca amb urgència un altre pis de lloguer que pugui pagar, després d’haver-n’hi denegat un de la taula d’emergència.

La veïna de Cappont que ahir havia de ser desnonada de casa seua, al costat de la seua mare dependent de 83 anys i la seua filla, podrà seguir finalment a l’habitatge fins al dia 20. L’afectada va assegurar que el llançament va ser ajornat fins a aquell dia i espera poder trobar un altre pis de lloguer en aquest termini, encara que insisteix que “l’ideal seria un de la taula d’emergència”, que li ha estat denegat. Va relatar que ahir al matí va acudir a la casa la comitiva judicial, la propietària de l’habitatge i la responsable dels serveis socials del barri i li van explicar que “hi ha un procediment encara no resolt al jutjat i han acordat la nova data [del llançament] per al dia 20, així que tinc uns dies per anar-me’n”.

Va apuntar que veu possibilitats de llogar un habitatge a prop d’on ara resideix, però no està disponible fins a finals de mes, i va explicar també que si necessita alguns dies més la Paeria li ha ofert “llogar un traster per als estris i estar una setmana en un hotel”, fins que pugui instal·lar-se a la seua nova llar.

El reglament fixa uns requisits econòmics partint de l’indicador de renda de suficiència

L’afectada, que compta amb el suport de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), va lamentar que només troba pisos amb lloguers que oscil·len entre els 400 i 500 euros mensuals, però afegeix que “ja m’espavilaré per pagar”. Porta sense feina des de l’any passat i els seus únics ingressos des de llavors són la pensió de la seua mare, l’ajuda corresponent a la llei de dependència i una subvenció familiar de cent euros per la seua filla, la qual cosa suma uns nou-cents euros.

El tinent d’alcalde d’Habitatge i president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), Sergi Talamonte, va preferir ahir no fer declaracions sobre aquest cas.

A més, han de complir uns requisits econòmics. Per a les persones que viuen soles, els ingressos mensuals han de ser iguals o inferiors a 2 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya ponderat, fixat en 569,12. Per a famílies de dos persones o més han de ser com a màxim 2,5 vegades, i de 3 per a sol·licituds amb persones discapacitades o amb gran dependència. La ponderació s’efectua també en funció de la zona geogràfica.

L’afectada, empaquetant ahir els seus estris després de ser ajornat el desnonament fins al proper divendres dia 20.

L’afectada, empaquetant ahir els seus estris després de ser ajornat el desnonament fins al proper divendres dia 20.MAITE MONNÉ

tracking