SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen per agredir la parella l'investigat de maltractar el seu nadó

Nou mesos de presó i dos anys d’allunyament per intentar escanyar-la || La víctima es va negar a declarar tot i que va trucar als Mossos per denunciar el cas

El judici es va celebrar al jutjat penal 3 de Lleida.

El judici es va celebrar al jutjat penal 3 de Lleida.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a nou mesos de presó el veí de Lleida de 39 anys A.C.T.T., empresonat preventivament per agredir suposadament el seu nadó de només 12 dies a l’agost, per maltractar la seua parella i mare del menor. La jutge també li imposa una ordre d’allunyament de 200 metres, d’incomunicació durant 2 anys i la prohibició de tinença d’armes pel mateix temps.

La jutge considera provat que el dia 3 de juliol de l’any passat “va iniciar una discussió amb la seua dona i, amb l’ànim de menyscabar-li la integritat física, la va agafar pels braços i la va tirar sobre el sofà, donant-li diversos cops al cap i agafant-la fortament pel coll, la qual cosa va provocar que la víctima perdés el coneixement”. Una agressió que considera acreditada malgrat que tant l’acusat com la víctima es van negar a declarar.

“Tant de bo et moris en el part” o “espero que el teu fill naixi mort”, missatges del condemnat a la parella

Tanmateix, la jutge recorda el testimoni dels dos mossos d’esquadra que van acudir a l’habitatge després que la víctima truqués per demanar socors i expliqués de “forma espontània que el seu marit l’havia intentat escanyar”. Una agressió que també va ser corroborada per l’informe mèdic de l’hospital Arnau de Vilanova amb les lesions que presentava la dona després de l’agressió.

El judici es va celebrar el 18 de novembre després de suspendre’s en dos ocasions. En la vista oral, el fiscal va presentar alguns dels missatges de mòbil en els quals l’acusat amenaçava la seua parella i en què ella relatava que patia maltractament fins i tot estant embarassada i al cap de poc temps de donar a llum. La jutge va llegir alguns dels textos en els quals el processat deia a la víctima que “tant de bo moris en el part”, “et mataré” o “espero que el teu fill naixi mort”. També hi ha múltiples amenaces i insults. Així mateix, dels missatges de la víctima es dedueix que feia temps que era maltractada per la seua parella, fins i tot estant embarassada.

El nen està amb els avis després de passar dos mesos hospitalitzat

El nadó presumptament agredit pel seu pare es troba actualment residint amb els avis paterns, segons van informar fonts solvents la setmana passada. El nen va rebre l’alta mèdica a finals del mes d’octubre passat després de passar més de dos mesos ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona amb greus lesions cerebrals. Val a recordar que la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec de la custòdia del nadó mentre continua la investigació contra els seus progenitors. El pare està empresonat preventivament mentre que la mare es troba en llibertat amb càrrecs. Paral·lelament, l’Audiència ha de decidir quin jutjat assumirà la causa ja que, a més de l’agressió al nadó, també hi hauria maltractament contra la mare.

tracking