SEGRE

ECONOMIA SUBVENCIONS

El Govern denega 700.000 € per a la nova deixalleria de Lleida

El PSC critica que la Paeria l’hagi inclòs en el pressupost del 2020 || Talamonte afirma que reformularan el projecte

La deixalleria està situada als afores de Pardinyes.

La deixalleria està situada als afores de Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de Residus ha denegat a la Paeria una subvenció de 700.000 euros (de fons europeus) que va sol·licitar en el mandat anterior per a una nova deixalleria en un solar municipal a l’entrada dels Magraners, que en principi havia de substituir l’actual ubicada als afores de Pardinyes. L’actual govern ha inclòs en el pressupost d’inversions del 2020 un milió per a la deixalleria, comptant que els concedirien l’ajuda, tal com reconeix el tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, encara que va assegurar que volen seguir endavant amb el projecte, reformulant-lo.

El grup del PSC presentarà al·legacions al pressupost per demanar la modificació de les inversions perquè inclouen la deixalleria i “no fan constar les subvencions que sí que tenen donades com les del Museu Morera”. “Setanta-dos hores després d’aprovar els pressupostos, el govern torna a enganyar quan reconeix que no té la subvenció, encara que la faci constar”, indica l’edil Joan Queralt. Begoña Iglesias veu “manca de rigor” perquè Talamonte va comunicar la denegació en la comissió d’Habitatge i en la d’Economia d’ahir “no ho sabien”.

Comissió extraordinària sobre les ordenances fiscals

La comissió d’Economia d’ahir va ajornar el debat sobre les al·legacions a les ordenances fiscals, per un “defecte de forma”, segons la regidora socialista Begoña Iglesias, perquè “les propostes estan firmades per tècnics i no per polítics”. “Els tècnics fan informes, no propostes de caràcter polític, i en aquest cas ho eren”, va afirmar, i ho va considerar també una “falta de rigor”.Sobre això, una portaveu municipal va afirmar que “normalment els informes els firmen els tècnics i els dictàmens, els polítics” i va afegir que desconeixen per quina raó aquesta vegada es critica aquest procediment. A causa d’aquesta situació, s’ha convocat una comissió extraordinària d’Economia per dilluns vinent per tal de debatre sobre les esmenes.

tracking