SEGRE

URBANISME EIX COMERCIAL

Els veïns del bloc desallotjat del carrer Major no podran tornar ara per ara als pisos

La Paeria assegura que “no està per caure”, permet reobrir les botigues i insta la propietat a fer obres || Aquesta diu que són econòmicament inviables i acusa els serveis socials de “rentar-se les mans”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena de veïns desallotjats dijous passat del número 33 del carrer Major no podran tornar ara per ara a l’edifici després que la Paeria hagi detectat deficiències en l’estructura i instat el propietari a reparar-les. De moment, estan en un hotel pagat per la propietat, però aquesta va advertir ahir que “dilluns demanarem als serveis socials que se’n facin càrrec” i que les millores que demana la Paeria “són econòmicament inviables”.

Els desallotjats demanen una solució perquè “dilluns faran fora una família amb dos nens”

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va dir ahir que la Paeria va ordenar el desallotjament indefinit “per prudència”, però que l’edifici “no està per caure”. Va detallar que “fa un any vam fer una anàlisi de l’immoble i es van detectar diverses anomalies estructurals que la propietat va reparar”. No obstant, dissabte passat “els veïns van avisar que se sentien sorolls i les esquerdes que hi havia es van eixamplar i en van sorgir altres de noves”, però els tècnics van concloure que no hi havia perill. Postius va afegir que dijous sí que van ordenar el desallotjament “perquè les esquerdes s’havien eixamplat més”. Els dos comerços ubicats als baixos, al carrer Major i Blondel, també van ser tancats, però ahir a la tarda se’ls va permetre reobrir. Un portaveu de la propietària de l’edifici va dir que “si realment l’edifici està tan malament s’hauria d’haver precintat el carrer Major” i va detallar que “el cost de les actuacions que demana la Paeria són de, com a mínim, 300.000 euros, una cosa inassumible”. Va afirmar que el bloc va passar la inspecció tècnica fa tres anys i va acusar els serveis socials de “rentar-se les mans”. Va afegir que, si no hi ha més remei, “es declararà l’estat de ruïna”. Un dels veïns desallotjats, Albert Torruella, va explicar que “l’edifici feia temps que tenia esquerdes i deficiències estructurals” i va demanar una solució per quan abandonin l’hotel. “Hi ha famílies amb fills que es quedaran al carrer, és una vergonya.”

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.MAGDALENA ALTISENT

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.MAGDALENA ALTISENT

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.

Foto feta per un veí d’una esquerda fa mesos.MAGDALENA ALTISENT

tracking