SEGRE

UNIVERSITAT PERSONAL

Suspès per incompatibilitat el professor de Fisioteràpia de la UdL acusat de sexista

Surt indemne d’aquesta denúncia però és apartat temporalment al vulnerar la normativa laboral

Imatge d’arxiu de la seu del Rectorat.

Imatge d’arxiu de la seu del Rectorat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor de Fisioteràpia i Nutrició Humana de la UdL denunciat per alumnes del campus d’Igualada per comentaris sexistes ha sortit indemne d’aquesta acusació en la resolució de l’expedient obert per la universitat per aquests fets, però en canvi ha estat suspès temporalment de sou i feina al vulnerar la normativa sobre incompatibilitats en matèria laboral, segons la informació que ha pogut obtenir aquest diari. En concret, la sanció que li ha estat imposada en una resolució firmada pel rector fa unes setmanes és per una falta molt greu per l’incompliment d’aquesta normativa laboral.

El càstig per a aquest tipus de faltes és l’acomiadament o bé una suspensió de feina i sou d’un mínim d’un mes a un màxim de dos anys. La UdL ha aplicat el segon supòsit i hauria optat per un període intermedi pel que fa a la durada, en el que és una sanció sense precedents en els últims anys. La situació laboral que ha motivat aquesta sanció és que exerceix com a professor de la facultat d’Infermeria i Fisioteràpia amb la categoria de col·laborador doctor, que comporta la dedicació exclusiva i, alhora, és professor en un centre privat de fisioteràpia a la província de Barcelona, sense que hagi sol·licitat la compatibilitat.

La UdL ha de decidir ara sobre el recurs de reposició que ha presentat el docent

En aquest sentit, el seu advocat va negar que hagi incorregut en incompatibilitat perquè “ser degà no és incompatible amb ser professor”. A més, va dir que l’expedient no està tancat.

En aquest sentit, val a tenir en compte que han presentat un recurs de reposició que està pendent de resolució per part del rector.

Sobre la denúncia pels comentaris sexistes, va assegurar que “ha estat arxivada”. Segons ha pogut confirmar aquest diari, en qualsevol cas la resolució no tenia cap efecte sobre el seu treball com a professor per aquesta raó.

La UdL va obrir l’expedient a finals de maig, quan el docent va tornar a fer classes al renunciar a una excedència voluntària de quatre anys que havia iniciat al gener, just després que diversos alumnes d’Igualada es queixessin per escrit que havia efectuat comentaris sexistes a classe.

L’expedient a un altre docent, en instrucció

La UdL va obrir gairebé alhora un altre expedient a un professor d’Història de l’Art que va ser denunciat el mes de març passat pel Consell d’Estudiantat de Lletres davant del deganat d’aquesta facultat per presumptes comentaris racistes, masclistes, xenòfobs i contra els discapacitats en les seues classes. No obstant això, aquest es troba en fase d’instrucció, per la qual cosa no hi ha una resolució. El docent va assegurar en el seu dia que els alumnes havien tret de context els seus comentaris i que els havia fet en el marc de la discussió a classe d’idees sobre la història de les cultures.

tracking