SEGRE

COMERÇ CAMPANYA NADALENCA

El mercat de Democràcia tanca abans d'hora al plantar-lo els paradistes

Un 80% dels establiments de l’Eix Comercial van aixecar la persiana ahir malgrat preveure poques vendes || Queixes dels paradistes del mercat de Democràcia, que se’n van anar abans d’hora

Un dels establiments de l’Eix Comercial que van obrir ahir diumenge.

Un dels establiments de l’Eix Comercial que van obrir ahir diumenge.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments de l’Eix Comercial van obrir ahir finalment de forma majoritària. Malgrat tenir a priori perspectives de poques vendes, el president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va afirmar que finalment van aprofitar el nou festiu d’obertura comercial autoritzada al voltant d’un 80 per cent dels establiments de la zona. Les cadenes i franquícies obren habitualment tots els festius permesos i altres botigues s’hi van acabar sumant gairebé per efecte contagi, malgrat que els comerciants critiquen la concentració de dies sense parar de treballar durant la campanya nadalenca.

En tot cas, els comerços van obrir però el dia va ser “molt parat”, segons va indicar el president de l’Eix Comercial. “Confio que diumenge vinent, també d’obertura autoritzada, serà més profitós perquè –va argumentar– moltes persones esperen fins a última hora per fer les compres nadalenques.” En canvi, a la Zona Alta van ser “molt pocs” els que van decidir obrir, sobretot els de l’espai per als vianants del carrer Fleming, va assenyalar una portaveu de l’associació de comerciants. Va apuntar que guarden forces per diumenge vinent.

I si a l’Eix van obrir ahir més botigues de les esperades, al Mercat de Nadal dels carrers Democràcia i Remolins, obert des de divendres, molts paradistes van marxar cap al migdia, hores abans del tancament. El coordinador del mercat, Ramon Condal, va considerar, d’una banda, que l’activitat “no s’ha publicitat prou”, de manera que va atreure pocs compradors i va plantejar als paradistes que, si volien anar-se’n, ho fessin sense esperar a les vuit del vespre. De fet, va indicar que dissabte ja se’n va anar algun. D’altra banda, va afirmar que el mercat s’ha vist perjudicat perquè la Paeria ha reclamat aquesta vegada als titulars dels llocs de venda una “declaració responsable”, document que assegura que no es demana habitualment i menys fora de Catalunya. Va dir que per aquesta raó no han pogut assistir-hi paradistes de llocs com Sant Sebastià i Lugo i va detallar que havia previst unes 45 parades i només n’hi van acudir entre 28 i 30. Va assegurar que, per al Mercat Romà que es va celebrar a la mateixa zona, l’ajuntament no va sol·licitar aquest document.

Per la seua part, l’associació de comerciants de Democràcia i Remolins va apuntar que l’entitat ha complert els seus compromisos cap als paradistes en qüestions com la il·luminació i dotar els llocs de subministrament elèctric. Sobre l’obtenció de permisos, va apuntar que és responsabilitat dels participants al mercat. La Paeria va defensar que si es requereix una documentació s’ha de complir i va instar els paradistes a demanar explicacions a l’associació.

tracking