SEGRE

TRANSPORT TARIFES

L'abonament de 10 viatges de bus, quart més car de l'Estat

Segons un estudi de Facua que ha analitzat 53 ciutats || El preu del bitllet senzill és el mateix que el de la mitjana

Un autobús, en una parada.

Un autobús, en una parada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’abonament de deu viatges de l’autobús urbà de Lleida és el quart més car de l’Estat, amb un preu per trajecte de 0,98 euros, segons un estudi anual realitzat per Facua-Consumidors en Acció, en què es posa de manifest que Madrid (1,83 euros), Girona (1,07 euros) i Barcelona (1,02 euros) són les ciutats amb les tarifes d’autobús més cares en aquesta modalitat de les cinquanta-tres que s’han analitzat.

L’estudi inclou la totalitat de les cinquanta capitals de província –tret de Pontevedra, que no compta amb un sistema d’autobús urbà com a tal–, més Ceuta, Melilla, Santiago de Compostel·la i Gijón. A l’altre extrem, els viatges més barats es troben a Lugo (0,45 euros) i Logronyo (0,53 euros), per la qual cosa hi ha una diferència del 307% entre la més cara. Respecte al preu del bitllet senzill, Lleida se situa a la novena posició, amb un preu d’1,20 euros, i és el mateix que el de la mitjana estatal d’1,20 euros. Barcelona repeteix com la ciutat més cara per a aquesta tarifa, 2,20 euros. La segueixen Sant Sebastià (1,75 euros), Madrid, Palma de Mallorca, Tarragona, València i Valladolid, les cinc amb 1,50 euros.

Respecte a la targeta mensual, el preu de la de Lleida és de 39,40 euros, i se situa a la desena posició, i per sobre de la mitjana, de 34,74 euros. El seu valor oscil·la entre els 15 euros d’Albacete i els 54,60 euros de Madrid.

En general, la gran majoria de les ciutats han mantingut els mateixos preus que el 2018 en la totalitat de les tarifes que s’han analitzat (bitllet univiatge, abonament de deu viatges, targeta mensual i bitllet nocturn) amb alguna pujada o baixada puntual de preus. Facua destaca la Corunya, que ha abaixat totes les tarifes entre un 7 i un 12%.

tracking