SEGRE

TRANSPORT LABORAL

Cancel·lats dos AVE, dos Avant i onze regionals per la vaga a Renfe

Els afectats dels trens d’alta velocitat van ser resituats en altres combois || L’operadora xifra el seguiment en el 2,8 per cent i el sindicat CGT, en el 41,2

Una de les pantalles d’ahir de l’estació de Lleida.

Una de les pantalles d’ahir de l’estació de Lleida.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de vaga a Renfe i Adif va transcórrer ahir sense incidències amb un seguiment d’entre el 2,8 per cent, segons l’operadora, i de fins al 41,2 per cent a Catalunya, segons la CGT, sindicat que va convocar la protesta i minoritari en el comitè. Malgrat que aquesta setmana les parts havien atansat posicions, finalment no es va arribar a cap acord. Es tracta de la segona aturada després de la que hi va haver el passat 5 de desembre.

A Lleida, va comportar la cancel·lació d’un total de quinze trens amb parada a la ciutat: dos AVE, dos Avant i onze de regionals. En concret, dels combois amb sortida Lleida i destinació Barcelona es van anul·lar el Regional Exprés de les 15.45, l’Avant de les 16.00 (els afectats van ser redirigits a l’AVE de les 17.37), el Regional de les 16.07 i l’AVE de les 18.55 hores, però els viatgers també van ser resituats en un altre AVE de les 19.37, segons va informar l’operadora.

Respecte al trajecte invers, es van anul·lar l’Avant de les 9.24 (es va redirigir els afectats a l’Alvia de les 9.30), el Regional Exprés de les 11.43, l’AVE de les 15.15 (els viatgers van ser resituats en el de les 16.00) i el Regional de les 19.09. També es van cancel·lar el Regional Exprés de les 17.48 cap a Saragossa i el de les 15.15 del trajecte invers. Finalment, no van sortir els Regionals de les 13.35 i 21.07 cap a Cervera ni van partir els de la capital de la Segarra de les 6.55, 14.45 i 21.38 cap a Lleida.

La CGT denuncia la falta de personal i la política de “privatitzacions” al sector i que la posada en marxa del nou Avlo demostra que “Renfe i Foment continuen encaminats cap al manteniment dels serveis d’alta velocitat i abandonen els de Rodalies i mitjana distància”.

L’autobús de reforç operarà entre les 6.00 i les 10.00 hores i entre les 16.00 i les 20.00 hores amb una freqüència de vuit minuts.

Restriccions a la línia de Manresa per obres a les Glòries

Els trens de la línia de Manresa (R12) així com els de l’R3 i R4 patiran restriccions a partir d’avui i fins al 5 de gener a causa dels treballs de reforç a l’interior dels túnels de la plaça de les Glòries, a Barcelona. El servei d’aquestes línies quedarà interromput entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal. Per “minimitzar les afectacions” als usuaris, l’ajuntament de Barcelona, Renfe i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han establert un pla alternatiu amb el qual es reforçarà el servei de l’L1 de metro, s’habilitarà un autobús complementari i informarà de les alternatives que tenen els viatgers a cada estació.

tracking