SEGRE

POLÍTICA PLE MUNICIPAL

La Paeria aprova el pagament de 426.000 € per a l'aeroport amb els vots del tripartit

Postius diu que l’anterior govern no va abonar res des que es va firmar el conveni el 2010 ||

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria va aprovar ahir amb els vots de l’equip de govern (ERC, JxCat i el Comú), la negativa del PSC i l’abstenció de Ciutadans i el PP pagar el deute que el consistori mantenia amb Aeroports de la Generalitat arran dels convenis de col·laboració firmats el 2010, 2013 i 2014 per promocionar la ciutat i l’aeroport Lleida-Alguaire. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va dir que “portem aquest expedient al ple perquè la Paeria es va comprometre a fer una sèrie d’inversions que no es van fer en el seu moment i es van posposar any rere any”. En aquest sentit, Postius va assenyalar que el deute ascendia a més de 633.000 euros, però que “hem aconseguit reduir-lo a 426.000 euros i, una vegada el liquidem, redactarem un nou conveni amb Aeroports”. Al seu torn, va retreure a l’anterior govern del PSC que “han tingut nou anys per liquidar aquest deute i l’abonem ara perquè considerem que l’aeroport d’Alguaire és una infraestructura clau per a la ciutat i avui solucionarem un bunyol que ens hem trobat per culpa de la seua gestió”.

Per la seua banda, el portaveu del PSC, Jaume Sellés, va al·legar que “no es va pagar a Aeroports en el seu moment perquè l’interventor [de la Paeria] va considerar que no s’havia justificat l’obligació de promocionar la ciutat que establia el conveni, així que el bunyol és per a vostè”. Així mateix, va criticar que “vostès vénen a salvar els comptes de la Generalitat” i va recordar que el ple “va rebutjar en el seu moment pagar aquest conveni”. Els grups de Cs i PP no van intervenir en aquest punt.

Cs i PP critiquen que David Melé sigui coordinador de l’Horta amb un sou de 58.000 euros bruts a l’any

Abans del ple ordinari se’n va celebrar un altre d’extraordinari en el qual es va aprovar per unanimitat el refinançament del deute del parc científic i tecnològic de Gardeny. El parc rebrà dos préstecs, un d’11 milions d’euros de l’Institut Català de Finances i un altre de 8,4 de La Caixa. En un altre ordre de coses, el ple va aprovar amb els vots a favor del govern i l’abstenció del PSC, Cs i PP la cessió d’una finca de la Seu Vella al Consorci del Turó que permetrà executar les obres de millora de la muralla del Baluart del Rei. Postius va dir que se cedeix aquest espai “perquè el consorci pugui rebre fons Feder i de la Diputació, que en total serien 426.000 euros per rehabilitar la muralla”. El PSC va dir, en canvi, que aquest any s’han perdut 250.000 euros.

D’altra banda, al finalitzar el ple, l’alcalde, Miquel Pueyo, va valorar en nom del govern la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. “Demostra que el Tribunal Suprem va vulnerar els drets dels ciutadans i els polítics que els representaven i obre una oportunitat per desencallar aquest conflicte.” Va demanar la nul·litat de la sentència del procés i l’alliberament dels presos.

Tots els grups municipals van aprovar la moció presentada pel sindicat Comissions Obreres, que demanava incrementar les freqüències diàries dels trens Avant entre Lleida i Barcelona i abaixar el preu dels bitllets fins als 20 euros. La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodriguez, va explicar que “Lleida està discriminada respecte a la resta de províncies catalanes tant en l’oferta de trens d’alta velocitat com de rodalies”, i va reclamar incrementar fins a catorze els Avant diaris entre Lleida i Barcelona.

Va recordar que aquests trens tenen la qualificació d’obligació de servei públic i per això va sol·licitar una reducció dels preus del bitllet augmentant les subvencions, la qual cosa implicaria una reducció de 10 euros en el preu del bitllet. Tots els partits van agrair la moció presentada pel sindicat i hi van mostrar el seu suport incondicional.

Un dels punts marcats per la polèmica va ser el nomenament de David Melé com a coordinador tècnic de polítiques de l’Horta, que es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, l’abstenció del PSC i el rebuig de Cs i PP. La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va dir que el govern “és genial al col·locar els seus afins” i va recordar que Melé era a la llista electoral de JxCat i que “percebrà 58.000 euros anuals per aquest càrrec”, més que un edil. El seu homòleg del PP, Xavi Palau, va criticar que “l’estan col·locant a dit” i que el seu nomenament significa que el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, “o no fa bé la seua feina o el seu partit no se’n refia”.

Moment en què el ple va aprovar, per unanimitat, refinançar el deute del parc de Gardeny.

Moment en què el ple va aprovar, per unanimitat, refinançar el deute del parc de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

tracking