SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per robar la recaptació de la màquina de cafè d'una empresa

L’Audiència de Lleida li imposa una pena de dos anys i tres mesos de presó per l’agreujant de reincidència || Va entrar forçant una finestra amb una palanca

Vista del polígon industrial del Segre a Lleida.

Vista del polígon industrial del Segre a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a dos anys i tres mesos de presó per entrar per força en una empresa del polígon del Segre i robar la recaptació de la màquina de cafè. Una pena elevada a l’aplicar l’agreujant de reincidència, atès que el processat ja tenia antecedents i havia estat condemnat per fets similars. La sentència confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 3 de Lleida per un delicte de robatori amb força.

La defensa va presentar un recurs contra aquesta sentència al considerar que no havia quedat acreditada l’autoria del robatori. Tanmateix, l’Audiència Provincial rebutja la versió exculpatòria oferta per l’acusat, que va assenyalar durant el judici que en el moment dels fets es trobava en un bar ajudant la seua dona.

Els Mossos van reconèixer l’acusat com a autor dels fets al visionar les càmeres de seguretat

Segons la sentència, els fets es van produir el mes de juliol del 2017 i considera provat que va ser l’acusat qui va anar a una empresa situada al polígon industrial del Segre de Lleida i “amb ànim d’obtenir un benefici il·lícit” va forçar una de les finestres, es va introduir a l’interior i va forçar una màquina de vending de cafè i es va apoderar dels diners de la recaptació.

L’Audiència dubta de la versió de l’acusat i assenyala que va donar el nom del bar on diu que estava “de forma dubitativa”, sense aportar el testimoni de la seua dona, amb qui suposadament es trobava en el moment del robatori.

A més, la investigació dels Mossos d’Esquadra va determinar sense gènere de dubtes l’autoria del robatori, identificant l’acusat. L’Audiència assenyala que els agents van visionar les càmeres de seguretat de l’empresa i van veure com l’acusat forçava una de les finestres de l’empresa, veient una barra de ferro, i que el van reconèixer perquè ja el coneixien d’anteriors actuacions policials. Així mateix, els agents van comprovar in situ que la finestra havia estat forçada per una palanca. Per tot plegat, rebutja el recurs i confirma la sentència.

Més de 1.800 denúncies per robatoris amb força en 10 mesos

Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 1.864 denúncies per delictes de robatoris amb força entre els mesos de gener i octubre del 2019 a les comarques lleidatanes. És l’últim període disponible de delictes en el conjunt de l’any. Segons l’estadística, els casos coneguts per robatoris amb força han registrat un descens respecte a l’any passat, amb un 6,8% menys de denúncies respecte al mateix període del 2018. Els Mossos d’Esquadra han registrat 3.560 denúncies per robatoris, gairebé un 4% menys. L’últim any, els únics casos que s’han denunciat més han estat els assalts amb violència i intimidació, sobretot a la via pública. Entre gener i octubre del 2019 es van comptabilitzar 476 robatoris amb violència a la província de Lleida, setanta més que en el mateix període d’un any abans.

tracking