SEGRE

TRÀNSIT PROJECTES

Prova pilot amb parquímetres intel·ligents per assegurar la rotació màxima de cotxes

La Paeria l’ha posat en marxa en el nou pàrquing del solar de Magisteri || A l’hora de pagar, amb l’app o amb la màquina, es registra la matrícula i prohibeix estacionar més del temps permès

Un usuari introdueix la matrícula del seu vehicle als nous parquímetres de Magisteri.

Un usuari introdueix la matrícula del seu vehicle als nous parquímetres de Magisteri.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha posat en marxa al nou aparcament del solar de l’antiga seu de Magisteri una prova pilot per controlar i assegurar la rotació de vehicles. L’objectiu és evitar que els cotxes estiguin estacionats més del temps permès. Aquest pàrquing, habilitat fa dos setmanes, és de llarga estada –denominada com a zona taronja i la primera a la ciutat– i permet aparcar un màxim cinc hores.

A l’hora de pagar es pot fer a través de l’aplicació ElParking o amb uns nous parquímetres intel·ligents que obliguen a introduir la matrícula del vehicle, per la qual cosa si després de passades les cinc hores s’intenta allargar l’estacionament, la màquina no deixarà fer-ho. I és que ara molts usuaris, a la resta de la ciutat, una vegada s’acaba el temps límit, torna a pagar. “L’ajuntament vol assegurar la màxima rotació a la zona blava i amb aquest mètode és més fàcil, ja que ara és més complicat controlar-ho”, segons van explicar fonts de la concessionària, Eysa.

L’aparcament de Magisteri és de zona taronja i permet aparcar un màxim de cinc hores

Una altra novetat d’aquests parquímetres, que tenen una pantalla digital tàctil, és que no cal posar el tiquet al vehicle, perquè la màquina registra la matrícula, com a l’aplicació.

La zona blava de la ciutat està dividida en tres àrees. La de baixa rotació, senyalitzada com a verda, i que permet estacionar un màxim de quatre hores; la normal, senyalitzada com a blava, i que no deixa aparcar més de dos hores i mitja; i la d’alta rotació, senyalitzada en roig i que l’estacionament és de, com a màxim, de cent minuts.

Ara, al pàrquing de Magisteri s’ha creat la zona taronja i les places estan senyalitzades d’aquest color, a més que a l’entrada hi ha cartells que indiquen que es tracta d’un estacionament de llarga estada. Com en l’horari habitual, es paga des de les 9.00 fins a les 14.00 hores i des de les 17.00 fins a les 20.00 hores. Tanmateix, els divendres, dissabtes i vigílies de festius l’horari de servei s’allarga fins a les 00 hores. Hi ha quatre parquímetres intel·ligents i en tots menys en un s’ha de pagar amb targeta.

L’ajuntament va habilitar com a aparcament aquest solar, propietat de la Generalitat, després que des de l’estiu passat s’utilitzés com a magatzem per les obres del carrer Sant Martí.

De fet, la Paeria es va comprometre amb els veïns que quan s’acabessin els treballs l’espai s’aprofitaria com a pàrquing, ja que van denunciar que al nou carrer Sant Martí s’han tret places.

El nou pàrquing de Magisteri tindrà 150 places La capacitat actual de l’aparcament de Magisteri és de 93 places, però l’ajuntament ha d’acabar de condicionar l’espai per ampliar-les a les 150. Fonts municipals van informar en aquest sentit que “s’estan realitzant les obres necessàries per a l’adequació i arranjament del solar, la pintura vertical i horitzontal”. L’edifici de l’antiga escola de Magisteri va ser demolit fa gairebé tres anys després que estigués en desús des del 1992, quan s’hi va detectar aluminosi. La propietària del solar és la Generalitat i té previst construir un edifici per unificar totes les seues seus, però és un projecte a llarg termini que no té data.

tracking