SEGRE

COMERÇ CONSUM

Un informe xifra en 295 € la despesa mitjana dels lleidatans durant el període de rebaixes

Moda, viatges i tecnologia coparan la majoria de les compres i Catalunya supera amb escreix els 206 euros de la mitjana estatal || La Confederació de Comerç preveu una alça del 2 per cent en les vendes

Molts establiments ja ofereixen rebaixes, en plena campanya nadalenca.

Molts establiments ja ofereixen rebaixes, en plena campanya nadalenca.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans gastaran una mitjana de 295 euros durant les rebaixes d’hivern, un 43% més que la mitjana del conjunt de l’Estat, que serà de 206 euros, gairebé quatre vegades més que el 2019 quan la despesa mitjana es va atansar als 63 euros, segons l’informe Rebajas 2020, elaborat per Bnext, l’alternativa a la banca mòbil d’Espanya. Les rebaixes començaven tradicionalment el 7 de gener, passada la campanya nadalenca, però després de la suspensió de la llei catalana de comerç que fixava aquesta data la majoria d’establiments avancen el període de descomptes i ja van inicar les rebaixes a finals de la setmana passada, com va publicar aquest diari.

El document determina que els joves d’entre 25 i 34 anys seran els que més aprofitaran les rebaixes, en què destinaran el 35,7% del seu pressupost, mentre que els que menys gastaran en aquest període d’ofertes seran els majors de 65 anys, amb un 2,6%. Així mateix, detalla que els homes efectuaran un 68,4% de les compres enfront d’un 31,6% les dones. Quant al mètode de pagament, l’informe apunta que, tot i que la targeta continua sent un dels mètodes de pagament més utilitzat, els consumidors segueixen utilitzant l’efectiu en les compres. En concret, assegura que els catalans pagaran més de 205 euros en efectiu, molt més que els 140 euros de la mitjana estatal. Per gènere, assenyala que els homes paguen més en efectiu que les dones (73,3% i 26,7%, respectivament).

Els comerciants creuen que les rebaixes ‘oficials’ perden força pels descomptes gairebé perpetus

Respecte a la tipologia de compres, el document preveu que la moda seguirà sent un dels punts forts especialment entre els joves, seguit dels viatges i els articles tecnològics, encara que també preveu despeses en els sectors de lleure, bellesa, esports i fins i tot en menjar a domicili. Per la seua part, el petit i mitjà comerç a nivell estatal esperen un repunt interanual de les vendes en rebaixes d’entorn del 2%, malgrat que els autònoms del sector són cada vegada més conscients de la pèrdua de força d’aquest període, que abans podia suposar més del 40 per cent de les vendes de tot l’any. El president de la Confederació Espanyola de Comerç, Pedro Campo, va afirmar ahir que les campanyes de rebaixes han perdut “més i més força” des de la liberalització del 2012, per la qual cosa va demanar al pròxim Govern central que “doni a aquest assumpte la màxima prioritat o que, almenys, es configuri la taula de treball per tractar el tema, tal com tenia previst el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions”.

tracking