SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els Mossos atribueixen a l'assetjador sexual empresonat quatre atacs més a dones a la ciutat de Lleida

La jutge va decretar l’ingrés a la presó perquè hi havia un “molt alt risc de reincidència” i la policia el va definir com un delinqüent “molt actiu” || No descarten que altres víctimes presentin més denúncies

L’arrestat va ingressar a la presó dissabte després de passar a disposició als jutjats del Canyeret.

L’arrestat va ingressar a la presó dissabte després de passar a disposició als jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra consideren que el veí de Lleida de vint-i-quatre anys, D.V.F., empresonat dissabte per quatre atacs sexuals a nenes i joves en ple carrer és l’autor, almenys, de quatre assalts més. Els investigadors han resolt quatre casos, fet que va permetre que dijous poguessin detenir-lo com a presumpte autor d’una agressió sexual sense penetració i tres delictes d’abús sexual. No obstant, li atribueixen quatre denúncies més de joves que encara s’estan investigant, segons van informar a SEGRE fonts solvents.

La policia el descriu com “un delinqüent molt actiu” i, malgrat que el primer cas que li atribueixen és del desembre de l’any 2018, amb el qual van començar la investigació, consideren que portava actuant des de molt abans. Un dels principals problemes amb què han topat els investigadors és la identificació per part de les víctimes, perquè l’agressor les atacava per l’esquena i els tapava la cara. A més, l’home es cobria amb una gorra o bé una caputxa. Consideren que tots els atacs sexuals són obra de la mateixa persona perquè es repeteix el mateix patró.

L’acusen d’un delicte d’agressió i tres d’abús però no descarten imputar-li nous càrrecs

Les víctimes descriuen el mateix tipus d’atac i les mateixes circumstàncies: de matinada o a primera hora del matí, en carrers solitaris i a prop de portals per introduir-les a dins amb l’objectiu d’abusar i agredir-les sexualment.

També destaca un perfil similar entre les víctimes, nenes i joves. Una d’elles és una nena de 12 anys el 9 d’abril de l’any passat a Balàfia, tal com va publicar aquest diari. Va tenir lloc a les 8.00 hores quan l’agressor va abordar la menor al seu portal. L’individu va intentar abaixar-li els pantalons i fer-li tocaments. Li va tapar la boca amb la mà, però la víctima va aconseguir escapolir-se per poder demanar auxili. Els crits van alertar la mare de la menor, que va sortir corrents a l’escala. L’agressor va sortir corrents. Els altres casos resolts es van cometre a Pardinyes i Instituts, on resideix el jove.

La jutge va decretar el seu ingrés a presó davant d’un “molt alt risc de reincidència” i per poder evitar que pugui realitzar qualsevol actuació contra les víctimes. Paral·lelament, els investigadors sospiten que, per la seua manera d’actuar, hi podria haver altres fets similars que no han estat denunciats. Per aquesta raó, esperen que aquestes víctimes es posin en contacte amb ells per acusar-lo d’altres casos i ajudar així en la investigació, que encara continua oberta.

Una denúncia cada dos dies per delictes sexuals a Lleida el 2019 Les comarques de Lleida van acumular l’any passat una mitjana d’una denúncia cada dos dies per delictes sexuals. Segons les dades publicades pels Mossos d’Esquadra, entre els mesos de gener i setembre es van registrar un total de 147 denúncies per aquest tipus de delictes a la província de Lleida, la qual cosa suposa un increment del 32,4% respecte al mateix període de l’any passat, quan se’n van comptabilitzar 111. Per tipologia, la policia catalana va comptabilitzar 89 denúncies per abusos sexuals en els nou primers mesos de l’any, prop d’un 31% més que en el mateix període del 2018.

tracking