SEGRE

POLÍTICA PUBLICACIONS

El relat sobre l'1-O de Jordi Turull, “sense rancor i amb humanitat”

L’IEI es queda petit a la presentació del seu llibre, ‘Persistim’ || Talarn afirma que “la Diputació està al costat dels que van perdre la llibertat per Catalunya”

Toni Postius, Joan Talarn, Anna Gómez, Blanca Bragulat i Lluís Llach, a la presentació del llibre.

Toni Postius, Joan Talarn, Anna Gómez, Blanca Bragulat i Lluís Llach, a la presentació del llibre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs es va quedar petita ahir a la tarda amb motiu de la presentació del llibre de l’exconseller Jordi Turull i la periodista Gemma Aguilera, Persistim, cartografia de l’1-O: el relat d’un pres polític. L’esposa de Turull, Blanca Bragulat, i el cantant Lluís Llach van ser els protagonistes del debat conduït per la subdirectora de SEGRE Anna Gómez. Els tres van coincidir en el fet que, “encara que el llibre està escrit des de la presó, no hi ha cap tipus de rancor per part de Turull, ni pels que el van jutjar, els que ho van consentir i moltíssim menys contra els seus socis de govern, malgrat algunes pulles que deixa entreveure al llibre”. També van destacar la humanitat i voluntat de servei d’aquest polític, que va passar de portaveu de JxCat a conseller de la Presidència en els dies clau del procés: el 6 i 7 de setembre, l’1 d’octubre i el 27 d’octubre i que per la participació del qual se’l va jutjar i condemnar a dotze anys de presó i dotze més d’inhabilitació. La presentació va comptar amb la benvinguda del president de la Diputació, Joan Talarn, que va afirmar davant de les desenes d’assistents (molts es van quedar fora) que “la institució està al costat dels presos que van perdre la seua llibertat per defensar la del país i la del poble”, per la qual cosa “com a president és important estar en aquesta presentació”. Va assenyalar que “el relat de Persistim és la nostra victòria com a ciutadans i en el dia d’avui com a Diputació hem d’estar al costat de la gent que ha donat la seua llibertat per nosaltres”.

També hi va intervenir el primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, que va explicar que “Turull és una persona compromesa que ha lluitat perquè aquest país sigui lliure” i va recordar que “quan estava en vaga de fam, malgrat que estava prim i pàl·lid, transmetia força i determinació”. Postius va demanar a Bragulat que traslladés al seu marit que “Lleida és al seu costat”.

Toni Postius, Joan Talarn, Anna Gómez, Blanca Bragulat i Lluís Llach, a la presentació del llibre.

Toni Postius, Joan Talarn, Anna Gómez, Blanca Bragulat i Lluís Llach, a la presentació del llibre.MAITE MONNÉ

tracking