SEGRE

ECONOMIA ESPORT

Ekke, el principal gimnàs de Lleida, negocia la seua venda a una cadena

L’empresa propietària del gimnàs Ekke, el principal gimnàs de Lleida i un dels més grans de Catalunya, negocia la venda d’accions a la cadena Viding, amb centres a Madrid, Sevilla i Tarragona. La firma ha sol·licitat l’autorització de l’ajuntament de Lleida perquè l’Ekke va ser construït en règim de concessió municipal.

Vista d’una sala de l’Ekke amb usuaris fent exercici ahir a la tarda.

Vista d’una sala de l’Ekke amb usuaris fent exercici ahir a la tarda.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gimnàs Lleida SL, firma propietària del gimnàs Ekke, negocia la venda d’accions a la cadena Viding, que compta amb centres a Madrid, Sevilla i Tarragona. Segons ha pogut saber aquest diari, les dos parts encara no han concretat si el traspàs seria del 100% de les accions, de la majoria o d’una part minoritària. L’empresa ha sol·licitat autorització prèvia a la Paeria per a una compravenda, ja que l’Ekke és un equipament construït en règim de concessió municipal, adjudicada el 2002 per un període de cinquanta anys. La sol·licitud es tramitarà en un pròxim ple i, en principi, no hi hauria d’haver problemes per rebre llum verda si es mantenen les actuals condicions de la concessió.

DADES i claus

  • 9.000 abonats - L’Ekke, inaugurat el juliol del 2007, està a punt d’arribar a aquesta xifra d’usuaris i factura més de cinc milions a l’any.
  • 26.500 abonats - Són els que tenia Viding a començaments del 2019, per la qual cosa incorporar l’Ekke suposaria un salt molt important per a aquest grup.
  • Solar públic - El centre esportiu Ekke es va construir sobre un solar municipal d’una hectàrea al costat del Camp d’Esports, a la zona que ocupaven les antigues piscines i la Casa de l’Esport. Es va inaugurar el juliol del 2007. dades i claus
  • Adjudicació - La Paeria va adjudicar a finals del 2002 la construcció d’aquest equipament a Gimnàs Lleida en règim de concessió per un període de 50 anys. La concessionària va haver de finançar les piscines de Cappont i del Secà. 

Fonts pròximes a l’operació, que van insistir que no està tancada, van indicar que la decisió s’ha plantejat perquè comporta sinergies positives per a les dos parts. Per a l’Ekke, perquè suposaria formar part d’un grup especialitzat del sector que es troba en plena expansió, amb els consegüents avantatges a nivell d’economia d’escala. Per a Viding, seria l’oportunitat de sumar el que és el principal gimnàs de la província de Lleida i un dels més grans de tot Catalunya, amb prop de 9.000 abonats. Aquesta xifra només és superada per algun centre de Barcelona ciutat com el de l’Atlètic Barceloneta, un dels històrics del sector.

Es va crear el 2011, té centres a Madrid, Sevilla i Tarragona i forma part del grup sanitari Taper Els centres que hi ha a Espanya tenien a finals del 2018 més de 5,3 milions d’abonats

Gimnàs Lleida és una empresa constituïda el 1993 que va començar a funcionar amb un gimnàs a Doctor Combelles. El responsable era Pep Castarlenas, que continua sent president de la societat i director de l’Ekke, encara que el 2004 la constructora Benito Arnó va assumir el control de l’empresa a través d’una ampliació de capital que es va dur a terme per fer-se càrrec de la inversió que comportava construir l’Ekke i les obligacions derivades de la concessió, que a més del pagament d’un cànon incloïen finançar les piscines públiques de Cappont i del Secà. Aquest centre, inaugurat el juliol del 2007, compta amb una superfície de més de 8.000 metres quadrats. Entre altres instal·lacions, disposa d’un gimnàs amb equips d’última generació, dos piscines climatitzades i una altra d’exterior, tres sales per a activitats dirigides, un spa amb circuit termal, cinc pistes de pàdel, solàrium i una pista poliesportiva exterior. Per la seua part, la cadena Viding es va crear el 2011 i el 2013 la va comprar el grup sanitari Taper, que en els últims anys ha accelerat l’expansió de la que és la seua divisió de centres esportius.

El sector factura més de 10 milions a Lleida ciutat El sector dels gimnasos i centres esportius està en plena expansió tant a nivell de Lleida com de Catalunya i el conjunt de l’Estat. A Lleida ciutat, la seua facturació anual ja supera els deu milions d’euros anuals, tal com va publicar aquest diari. L’Ekke és amb diferència el que genera més volum de negoci, ja que va facturar una mica més de cinc milions l’exercici 2018, més del doble que el següent en el rànquing, el Trèvol, també construït en règim de concessió municipal. D’altra banda, la principal cadena del sector a Catalunya, el Grup DiR, va desembarcar a la ciutat el mes de desembre passat després d’assumir sota la marca BDiR la gestió del Zenkiu, que en el seu dia va ser el primer gran gimnàs de la capital.

tracking