SEGRE

LLEURE INICIATIVES

El festival projectat a les Basses, de música electrònica i amb més de quaranta artistes

Una empresa sol·licita autorització per destinar 41.000 m² a l’esdeveniment el 20 de juny || Amb quatre escenaris per a diferents estils musicals, espai per a famílies amb nens i zona amb ‘food trucks’

Un parc en declivi constant des del tancament l'any 2003

Aquest és l'estat actual de les Basses d'AlpicatMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival musical projectat a les Basses que impulsa una empresa i que quadra amb la voluntat del govern de la Paeria, tal com va avançar aquest diari, serà de música electrònica, comptarà amb quatre escenaris per a quatre subestils diferents i més de quaranta artistes, DJ i cantants locals, nacionals i internacionals, i la idea és celebrar-lo el dia 20 de juny.

La firma Midnight Barcelona SL, que compta amb seu a Banyoles, és la promotora de l’esdeveniment, que ha batejat com Terranostrvm Electronic Festival, i espera un aforament d’entre 6.000 i 7.000 persones en la primera edició i un màxim de 9.999 en les següents. El festival està dirigit a un públic d’entre 16 i 50 anys i es desenvoluparà previsiblement des de les 17.00 a les 6.45 hores. No obstant, preveu també un espai per a famílies amb nens de 10.00 a 14.00 hores amb l’actuació del grup El Pot Petit, així com una zona amb food trucks i inflables. El recinte destinat a l’esdeveniment, de 41.000 metres quadrats, estarà perimetrat i comptarà també amb dos barres de bar.

Així ho detalla l’expedient sobre la petició d’autorització temporal d’ús d’una part del parc per destinar-lo a una activitat cultural i musical, que està en exposició pública durant vint dies al departament de Patrimoni de l’ajuntament i l’anunci del qual va publicar ahir el Butlletí Oficial de la Província. De fet, sol·licita permís per utilitzar el recinte de l’11 al 24 de juny, per poder dur a terme les tasques de muntatge i desmuntatge.

Els promotors projecten un festival “de grans característiques” com els d’altres ciutats i “potenciar la imatge de Lleida”, i també esperen contribuir a “donar a conèixer la cultura musical i artística de Lleida i província”.

Així mateix, apunten a la seua voluntat d’impulsar contractes amb Turisme de Lleida i altres organismes per atreure públic de fora de Ponent i aconseguir un “retorn econòmic per a bars, restaurants i negocis locals”. Els organitzadors expressen, a mésa més, la seua intenció d’acordar la celebració del festival durant deu anys.

Un parc en declivi constant des del tancament l’any 2003 El parc de les Basses va ser la platja de Lleida sobretot durant els anys setanta i vuitanta. Va començar a perdre usuaris amb la proliferació de piscines als barris, i amb això es va iniciar un procés de declivi que va culminar amb el tancament el 2003. Els diferents projectes per reactivar la zona han resultat un fracàs, el més sonat el de convertir les Basses en un parc temàtic amb la marca dels Barrufets. L’únic període en què va reviure va ser gràcies a la celebració del festival Senglar Rock entre els anys 2005 i 2008. Mentrestant, el parc continua s’ha anat deteriorant progressivament i fins i tot la zona de pícnic, l’única que encara s’utilitza periòdicament, està molt degradada. L’únic edifici que queda dret està tapiat, trams de paviment estan aixecats a causa de les arrels dels arbres i el parc en general mostra una falta de manteniment general.

tracking