SEGRE

EDUCACIÓ AVALUACIÓ

Les oposicions a docents prioritzaran encara més la pràctica i expressió oral

Els aspirants a les 5.000 places que es convoquen avui hauran de llegir el supòsit pràctic i respondre al tribunal || Les mares lactants podran aturar l’examen

El conseller Bargalló va presentar ahir la convocatòria.

El conseller Bargalló va presentar ahir la convocatòria.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació publicarà avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’oposicions per a 5.000 places de docents aquest any a Catalunya, la majoria d’educació Secundària, amb l’objectiu d’estabilitzar les plantilles de professorat. Els aspirants poden presentar-hi la sol·licitud fins al 4 de febrer, la proves començaran previsiblement el 13 de juny i es preveu que acabin abans del 30 de novembre. Els que les superin començaran a treballar com a funcionaris en pràctiques el setembre del 2021. El conseller, Josep Bargalló, va destacar que la convocatòria suposa “una política clara per a l’estabilització del professorat i una millora de la qualitat del sistema”.

L’examen manté l’estructura modificada de l’any passat, amb la presentació de la programació i la unitat didàctica com a primera prova i com a segona, la prova pràctica i el desenvolupament d’un tema. Tot i així hi ha alguns canvis i com a novetat l’aspirant presentarà de forma oral el supòsit pràctic –fins ara era per escrit– i el tribunal li podrà fer preguntes.

D’aquesta manera, Educació aposta per donar més pes a la capacitat comunicadora. Aquest canvi ha estat ben rebut pels sindicats. Des d’Ustec, van assenyalar que “un professor ha de saber transmetre el missatge a l’alumnat, per la qual cosa és positiu avaluar aquesta competència, encara que provocarà que suspengui més gent”.

Des de Comissions Obreres, van remarcar que “l’oralitat és important”, però van apuntar que no es tracta d’un canvi significatiu. També van explicar que “es redueix a 35 minuts la defensa oral de la programació”, que ara era de 45 minuts, “encara que hauríem preferit mitja hora”. A més, el supòsit pràctic comptarà amb un 70 per cent de la puntuació i el desenvolupament d’un tema, un 30%, de manera que la part memorística queda molt reduïda.

D’altra banda i per primera vegada, les mares lactants podran interrompre la prova i les dones embarassades podran ajornar-la. Tant Ustec com CCOO ho van celebrar, “ja que es garanteix la igualtat”.

tracking