SEGRE

BARRIS CENTRE HISTÒRIC

Queixes de veïns del Barri Antic pel consum de drogues en edificis

Denuncien que cada vegada hi ha més drogoaddictes en portals de blocs || L’entitat Som Veïns amenaça amb protestes si el pla de xoc de la Paeria no convenç

Part dels veïns que es van reunir ahir en assemblea al local de l’Ereta.

Part dels veïns que es van reunir ahir en assemblea al local de l’Ereta.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Som Veïns, entitat que agrupa veïns del Centre Històric, afirma que ha detectat “un augment de consum de drogues en espais comunitaris”. El portaveu, Òscar Lanza, va explicar que “ens hem adonat que cada vegada és més freqüent que persones entrin als portals dels edificis, que no estan tancats amb clau, per consumir heroïna i un altre tipus de substàncies, ja que en aquests espais tenen més intimitat”. L’entitat es va reunir ahir en assemblea al Centre Cívic de l’Ereta per debatre sobre la situació actual del barri i les reunions que ha mantingut amb la Paeria en els últims mesos. En aquest sentit, Lanza va explicar que “malgrat que l’ajuntament es va comprometre a millorar els principals problemes del barri d’inseguretat, incivisme i tràfic de drogues, tot continua igual”.

I és que l’entitat lamenta un abandó absolut, amb menys presència policial i un augment del tràfic de drogues. “La regidora de Drets Socials, Regina Cairol, es va comprometre a presentar a finals d’aquest mes un pla de treball per millorar el barri”, va recordar, i va assenyalar que “esperarem a aquest pla de xoc per avaluar si duem a terme alguna acció de protesta”. En aquest sentit, va afirmar que “no tenim gaires esperances en aquest pla, tenint en compte que Cairol ja va trencar el compromís de descentralitzar els serveis socials del Centre Històric quan al desembre va habilitar l’alberg del pla Iglú en un local del carrer Companyia”.

D’altra banda, va explicar que a l’assemblea, en la qual van participar una quinzena de veïns, es va decidir “involucrar” més gent del barri. Quan l’ajuntament va informar l’entitat sobre implementar un pla de xoc al barri, també se’ls va explicar que es constituirà una taula institucional interdepartamental amb la Generalitat per abordar la situació de les famílies més desfavorides. Sobre aquesta qüestió, Lanza va dir que desconeixen si s’ha posat en marxa. “En aquesta reunió de finals de novembre també els vam demanar solucions sobre el fet que hi ha famílies que trenquen la convivència de certs edificis”, va explicar. Som Veïns insisteix que hi hagi “més accions visibles i no només reunions”.

tracking