SEGRE

GUARDÓ AGRICULTURA

Referents de l'Horta

Josep Maria Aragonés i Dolors Sansa guanyen els premis Horta 2020 || Destaquen la capacitat de treball i la innovació com a claus per tirar endavant

Josep Maria Aragonés, ahir a casa, i Dolors Sansa, al local social de Torres de Sanui.

Josep Maria Aragonés, ahir a casa, i Dolors Sansa, al local social de Torres de Sanui.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va donar a conèixer ahir els guanyadors dels premis Horta 2020, que van recaure en el president de l’empresa familiar agrícola i ramadera de Grup Aragonés, Josep Maria Aragonés, i en la responsable de L’Oliverar de Sanui, Dolors Sansa. El jurat d’aquests premis també ha concedit una menció especial a Montserrat Vidal i Marquès en reconeixement a la seua tasca per desenvolupar la Granja Pifarré.

Josep Maria Aragonés va començar a treballar a la granja amb poc més de setze anys i des d’aleshores no ha parat. “Les diferents explotacions ramaderes de la zona han anat tancant amb el pas dels anys, però la nostra tira endavant amb una dotzena d’empleats i tres granges amb 3.500 caps de bestiar boví”, va assenyalar Aragonés, que es va mostrar molt honrat amb aquest reconeixement i que va assegurar que, a dia d’avui, “ni se’m passa pel cap jubilar-me”. Pel que fa a la clau per mantenir una explotació gairebé centenària, el veterà ramader assegura que la fórmula és “apostar per la innovació i les noves tecnologies i treballar tothora, fins i tot de nit, moltes vegades estic al llit donant voltes sobre què es pot fer per millorar la granja i aquesta és l’única forma que conec que prosperi el negoci”.

Assegura que el fet que sigui una empresa familiar ho fa tot més fàcil, ja que “encara que les decisions les prenc jo, sempre miro que siguin consensuades”. Al seu torn, reconeix que en l’actualitat “és més difícil arrancar una explotació d’aquest tipus, perquè hi ha més traves burocràtiques”.

Per la seua part, Dolors Sansa reconeix que a l’Horta “aprens abans a conduir un tractor que un cotxe” i que per a ella “és un veritable orgull produir oliva i oli a la terra dels meus pares i en la qual he viscut i treballat”. Reconeix que el seu producte és poc habitual a la zona, ja que “sempre relacionem l’Horta amb granges i explotacions agrícoles, però quan vam arrancar el projecte amb la meua mare l’any 2008 volíem seguir fos com fos, encara que en aquella època era estrany veure una dona com a cap en una explotació agrícola”.

Reconeix també que la marca Horta “ha aportat un segell de qualitat als nostres productes, però l’important és donar a conèixer l’Horta a la resta de la ciutadania, és la gran desconeguda”.

Josep Maria Aragonés, ahir a casa, i Dolors Sansa, al local social de Torres de Sanui.

Josep Maria Aragonés, ahir a casa, i Dolors Sansa, al local social de Torres de Sanui.MAGDALENA ALTISENT

tracking