SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per amenaçar i insultar per WhatsApp la seua exdona a Lleida

L’Audiència li prohibeix atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant dos anys i mig || “Sembles una puta” i “et fotré d’hòsties”, entre els àudios que li va enviar

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a noranta dies de treballs comunitaris un home per amenaçar i insultar la seua exparella amb missatges de veu de WhatsApp. A més, el tribunal imposa a l’acusat la prohibició d’atansar-se a la víctima a menys de 200 metres de distància o a comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant dos anys i mig. L’Audiència ratifica d’aquesta forma la sentència del jutjat penal 1 de Lleida, que va condemnar l’home per un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar i un delicte lleu de vexacions injustes i desestima el recurs presentat per la defensa, que va al·legar que no hi havia prou proves per poder condemnar-lo. La defensa considerava que no s’havia acreditat l’autoria dels missatges d’àudio perquè no estaven fets des del terminal de l’acusat i la veu no era la seua.

El tribunal, després d’estudiar el cas, considera acreditat que l’acusat “entre els mesos de maig i juny del 2018, va estar enviant reiteradament a la seua exdona missatges d’àudio via WhatsApp amb expressions tals com “ets la més dolenta de totes les dones, sembles una puta” o “que no et tinc por, de res ni de ningú, vés amb compte, sinó et fotré d’hòsties, deixa’m en pau ja, vés-te’n a buscar un altre marit”. Tant la jutge del jutjat penal com l’Audiència donen credibilitat a la declaració de la denunciant, que “va afirmar que va reconèixer en els àudios remesos, sense cap tipus de dubte, la veu del seu exmarit, i això independentment del telèfon des del qual poguessin haver estat remesos”. El tribunal considera acreditats els delictes d’amenaces en l’àmbit familiar i de vexacions injustes. La sentència ja és ferma i no es pot recórrer.

Fa un any, l’Audiència també va condemnar a nou mesos de presó un altre lleidatà pel mateix motiu. Cada vegada hi ha més judicis en els quals les parts implicades aporten aquest tipus de missatges com a prova.

tracking