SEGRE

POLÍTICA PUBLICACIONS

Mundó, a Lleida: “Malgrat les dificultats, hem de mantenir una moral de victòria”

L’exconseller , optimista sobre la independència al llibre ‘El referèndum inevitable’ || També relata “el que no sortia a la televisió del judici del procés”

Simeó Miquel, Miquel Pueyo, Carles Mundó i Juan Cal, ahir a l’IEI.

Simeó Miquel, Miquel Pueyo, Carles Mundó i Juan Cal, ahir a l’IEI.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller Carles Mundó va afirmar ahir durant la presentació a l’IEI del seu llibre El referèndum inevitable. Del judici endavant que la seua voluntat és “deixar testimoni d’una vivència excepcional”, amb referència al judici del procés, que va qualificar d’“històric” i “infame”. Va apuntar que hi explica “el que no sortia a la televisió”, incorporant la “dimensió humana que afecta la resta de companys que ens vam asseure al banc dels acusats” i es va declarar optimista respecte al procés independentista. “Malgrat les dificultats, el dolor i les situacions injustes que ens ha tocat viure, buscar la part positiva ens ha d’ajudar a mantenir una moral de victòria a l’hora d’afrontar la complexitat del futur”, va indicar, i va ressaltar que en menys d’una dècada s’ha multiplicat per cinc el suport a opcions independentistes. “És un èxit espectacular i per tenir energia per continuar lluitant cal veure la part del camí ja recorregut. És un dels ingredients per guanyar”, va incidir, però va alertar que “hem recorregut en distància la part més llarga del camí, però en dificultat és encara més gran, perquè l’objectiu és més a prop”. “La millor recepta per continuar creixent és assumir la complexitat, ser conscients de les nostres fortaleses i debilitats”, va subratllar.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va dir que “no va ser un judici, sinó un escarment, que no ha servit per vèncer-nos”, i va destacar que el llibre de Mundó vol ser un cant a l’esperança per a un futur cap a la llibertat d’un poble, no un record d’uns fets deplorables”. “L’esperança és la resposta més clara davant la repressió”, va recalcar.

Per la seua part, el director executiu de SEGRE, Juan Cal, va moderar un debat amb la participació de l’alcalde, Miquel Pueyo, i de l’advocat Simeó Miquel, a més de Mundó. Així mateix, va subratllar que el llibre té també una part “personal, emotiva i íntima”.

Simeó Miquel, Miquel Pueyo, Carles Mundó i Juan Cal, ahir a l’IEI.

Simeó Miquel, Miquel Pueyo, Carles Mundó i Juan Cal, ahir a l’IEI.AMADO FORROLLA

tracking