SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un reclús de Lleida per trencar el nas a un funcionari

Va clavar un cop de cap a un responsable de servei de Quatre Camins quan li va dir que el sotmetrien a una radiografia || Sospitaven que podia tenir droga al cos

La presó de Quatre Camins és a la Roca del Vallès.

La presó de Quatre Camins és a la Roca del Vallès.JUSTICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 de Granollers va condemnar aquest dimecres a dos anys de presó un veí de Lleida que l’any 2016, quan estava empresonat a la presó de Quatre Camins (Roca del Vallès), va trencar el nas a un funcionari d’un cop de cap. L’agressor, amb un ampli historial delictiu (vegeu el desglossament), va ser condemnat en un judici de conformitat celebrat abans-d’ahir després que Fiscalia, acusació particular i defensa arribessin a un acord.

El lleidatà, que actualment es troba en llibertat, va reconèixer l’agressió i va ser condemnat pels delictes d’atemptat contra funcionari públic i lesions.

Va ser condemnat a dotze anys de presó per intentar cremar el seu company de cel·la a Ponent

També haurà d’indemnitzar la víctima amb 6.220 euros per la lesió que li va causar (va tardar quaranta-sis dies a curar-se), i les seqüeles que pateix. Inicialment, la Fiscalia sol·licitava una condemna de tres anys de presó, mentre que l’acusació particular l’elevava fins als quatre anys. L’advocat Xavier Prats, de Prats Advocats, va exercir la defensa. La pena de presó queda suspesa per un termini de dos anys amb la condició que el condemnat no delinqueixi i no es trobi en parador desconegut.

L’agressió es va produir a les 13.10 hores del 17 de setembre de 2017 al Centre Penitenciari Quatre Camins. Es considera provat que l’acusat “va ser traslladat a una cel·la d’observació, ja que se sospitava que tenia una substància il·lícita a l’interior, i quan el cap de servei li va anar a comunicar que s’havia de sotmetre a una prova radiològica, sense mediar paraula i després de dir-li que es girés que li estava parlant, li va clavar un fort cop de cap al nas”. El funcionari va patir una fractura oberta d’envà nasal. Va estar de baixa un mes i mig.

Fa temps que els sindicats denuncien que han augment el nombre d’agressions a funcionaris a les presons catalanes. Reclamen a la Generalitat que apliqui mesures com dotar els centres de més personal.

Un pres conflictiu que va complir condemna per un crim El condemnat té un ampli historial delictiu i acumula diverses condemnes que ja ha complert. A més ha protagonitzat altres actes violents a la presó. L’any 1999 va calar foc a un altre intern del Centre Penitenciari Ponent després de ruixar-lo amb dissolvent. Va ser condemnat a dotze anys de presó i també van declarar culpable la Generalitat per falta de vigilància. Així mateix va ser condemnat a vint-i-dos anys de presó per l’assassinat d’un gendarme a França. Li van imposar set anys més per ser el capitost d’una xarxa de traficants de droga i també va ser jutjat el 2008 per cremar una cel·la de l’hospital Arnau de Vilanova després de ser arrestat per donar un cop de puny a un urbà. Va ser detingut després de passar vuit mesos en parador desconegut. Ha complert totes aquestes condemnes.

tracking