SEGRE

VEÏNS EQUIPAMENTS

El barri del Secà de Lleida vol un local juvenil a la històrica Torre Queralt

L’associació de veïns sol·licitarà ajuda a la Paeria per dur a terme el condicionament || L’edifici modernista està en desús

Imatge de l’històric edifici de Torre Queralt, al Secà.

Imatge de l’històric edifici de Torre Queralt, al Secà.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns del Secà de Sant Pere vol donar ús a l’històric edifici modernista de Torre Queralt i ha proposat a l’ajuntament que es converteixi en un local juvenil.

Segons va explicar el president, José Carreiro, “a tota la ciutat s’estan impulsant espais per a la cultura i el lleure, però únicament estan pensats per al públic adult i infantil i s’obliden dels joves, que es passen tot el dia a casa, és per aquest motiu que des de l’associació volem habilitar-los un espai on puguin estar i divertir-se, i quin millor lloc que Torre Queralt, que fa molt temps que està en desús”.

Per portar-ho a terme, sol·licitaran una subvenció a la Paeria per dotar l’immoble d’“un espai per a la lectura, un altre per a videojocs i televisors i jocs de taula i altres serveis perquè puguin passar l’estona”, va dir Carreiro.

“Avui dia els joves es passen tot el dia a casa jugant a videojocs i altres, si almenys hi hagués espais com els que proposem tindrien un motiu per sortir de casa i relacionar-se entre ells i no a través d’una pantalla com fan ara”, va explicar Carreiro.

Paral·lelament al condicionament de l’espai, Carreiro va assenyalar que es necessita “una partida pressupostària per reparar les deficiències de l’edifici, perquè actualment no està en condicions per acollir res i és un espai únic que s’ha deteriorat amb el pas dels anys i que volem recuperar no només per al barri, sinó per a tota la ciutat”.

Torre Queralt es va construir el 1917 i als anys noranta, quan estava en ruïna, la va adquirir i rehabilitar l’ajuntament. L’any 2011 va cedir-ne l’ús a l’associació de veïns, que el novembre passat va organitzar un túnel del terror amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

tracking