SEGRE

HORTA AGRICULTURA

Obres a la séquia de Fontanet per posar-hi tubs

Ja s’ha cobert la meitat del canal

Imatge de les obres per cobrir la séquia de Fontanet dimecres passat.

Imatge de les obres per cobrir la séquia de Fontanet dimecres passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants de la séquia de Fontanet porta a terme obres per cobrir-ne una part i, alhora, millorar els desperfectes als trams en els quals ja està coberta. Segons el president de la comunitat, Xavier Vidal, “cada dos anys fem una derrama entre els regants per anar cobrint trams de la séquia i l’objectiu a llarg termini és que estigui totalment entubada per, d’una banda, evitar possibles inundacions si hi ha cabal de més i, d’altra banda, modernitzar-la, ja que data de l’any 1700”.

El canal compta amb una longitud de 14,5 quilòmetres i l’actuació d’aquest any preveu cobrir al voltant de 240 metres. “En l’actualitat, la meitat de la séquia ja està entubada i per a aquest any comptem amb un pressupost de 140.000 euros gràcies a les aportacions dels regants i una subvenció de diferents administracions”, va assenyalar Vidal.

La séquia naix a Vilanova de la Barca i va paral·lela al riu Segre fins a Albatàrrec i, segons Vidal, dóna servei a un total de 3.000 hectàrees de cultius compresos entre el riu i la séquia, atès que “els cultius de l’altre costat els rega el canal d’Urgell”.

tracking