SEGRE

SALUT HOSPITALS

Alta pressió assistencial a Urgències de l'Arnau sense que hagi arribat la grip

Amb boxs doblats i esperes per ingressar

Pacients esperen a la sala del Servei d’Urgències.

Pacients esperen a la sala del Servei d’Urgències.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que l’epidèmia de grip encara no hagi arribat a Lleida, el servei d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova està “al màxim”. Segons va explicar el portaveu del sindicat Metges de Catalunya, Jose Ángel Montañés, l’alta pressió va començar per Nadal i des d’aleshores hi ha boxs doblats i una mitjana de quinze pacients cada dia que esperen per ingressar a planta.

Va assenyalar que, respecte a l’any passat, “hi ha menys usuaris que vénen per la grip, però n’hi ha d’altres amb infeccions respiratòries, malalties traumatològiques i altres tipus de patologies”.

Segons Salut, la previsió d’intensitat de la grip continuarà sent baixa durant la setmana que ve

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha reforçat el personal d’Urgències i de l’àrea maternoinfantil per l’augment de pressió assistencial durant l’hivern amb tècnics de cures auxiliars d’infermeria i infermers, però no amb més metges.

Segons dades de l’Agència de Salut Pública de Catalunya sobre la incidència de la grip durant la segona setmana de gener, aquesta s’atansava al llindar epidèmic, amb 77,6 casos per cada 100.000 habitants. El llindar se situa en els 98,1 casos. L’Agència de Salut preveu que la intensitat continuï sent baixa fins a la setmana que ve.

Respecte a la resta d’Espanya, la taxa de grip s’està intensificant, i ja afecta 105,9 persones per cada 100.000 habitants, segons el Sistema de Vigilància de Grip de l’Instituto de Salud Carlos III, la setmana del 6 al 12 de gener.

Pel que fa a l’àmbit nacional, la intensitat d’activitat gripal també és baixa. No obstant, el nivell de difusió és extens i l’evolució és creixent. Per ara, la grip afecta tots els grups d’edat, si bé la incidència és menor entre els majors de seixanta-quatre anys.

tracking