SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Educació comunica al col·legi Cervantes que tancarà progressivament, començant per P3

La direcció diu que el departament argumenta que és una mesura contra la segregació escolar, però Vega ho atribueix al descens de la natalitat || El Centre Històric serà l’únic barri sense una escola

Alumnes del Cervantes al sortir ahir de la seu del centre a Cavallers.

Alumnes del Cervantes al sortir ahir de la seu del centre a Cavallers.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació va comunicar dijous passat als responsables del col·legi Cervantes, ubicat al Barri Antic, que tancarà el centre de forma progressiva en els propers anys. El director de l’escola, Carles Lleixa, va explicar que “l’argument que ens ha donat Educació és la lluita contra la segregació escolar, que recull el Pacte Contra la Segregació Escolar a Catalunya”, elaborat pel síndic de greuges. I és que el Cervantes compta amb 87 alumnes de màxima complexitat. El tancament començarà el curs vinent amb la supressió de la línia de P3. “A partir del setembre, faltarien vuit anys perquè acabessin Primària els que comencen P4, però segurament l’escola serà clausurada abans, ja que a més molts pares trauran els fills grans del col·legi si ja no poden inscriure-hi els petits”, va manifestar.

Per la seua part, el delegat d’Educació, Carles Vega, va eludir confirmar aquesta mesura. “És una idea que està sobre la taula i és la direcció general qui hi ha de donar el vistiplau definitiu”, va explicar, i va afegir que “des del departament hem d’acabar d’estudiar alternatives”. Vega també va aclarir que “l’argument principal no és la segregació escolar, sinó que també hi influeix el descens de les necessitats d’escolarització, la qual cosa comportarà que el curs que ve es tanquin entre dos i tres línies de P3 en centres de la ciutat de Lleida”. Tanmateix, Lleixa va afirmar que “el centre no té un problema de natalitat, ja que sí que hi ha inscripcions, encara que no s’omplin les 22 places que s’ofereixen”.

Carles Vega assegura que la decisió no és definitiva i que l’ha de prendre la direcció general

Respecte a com ha afectat la notícia el claustre de professors, va assenyalar que “ha estat un cop, ja que hi ha molta gent que fa molts anys que treballa en aquest col·legi”. Actualment, compta amb una plantilla de setze docents. Lleixa va assenyalar que “amb el tancament, el Centre Històric serà l’únic barri sense col·legi i no sé si és el més adequat”.

De fet, serà la primera escola que es clausura en molts anys a la capital. El mes de setembre del 2017, es van unificar els antics Ginesta i Terres de Ponent, amb la qual cosa es fundava una nova escola institut, Torre Queralt, al Secà. Ara està previst unificar la de Balàfia amb la de Pinyana en un nou centre.

Aquest és un nivell de protecció menor, que indica que tenen algun interès, però que fins i tot podrien ser enderrocats, sempre que se’n deixi constància documental.

Els veïns del barri fa anys que demanen una renovació de l’edifici antic.

Vuitanta anys d’història i una doble seu

El col·legi Cervantes es va fundar el 1939. Es tracta d’un edifici molt antic de Cavallers que es va reconstruir després de la Guerra Civil. Però amb els anys, l’escola es va quedar petita i Educació la va ampliar l’any 1993 amb un altre edifici al Canyeret. De fet, aquest nou equipament, dissenyat per Roser Amadó i Lluís Domènech, forma part del catàleg d’elements arquitectònics inventariats.

tracking