SEGRE

SERVEIS AJUNTAMENT

El Comú discrepa de la decisió de no municipalitzar la zona blava i la grua

El govern va afirmar dimecres que la situació econòmica no ho permet a curt termini

Sergi Talamonte, Toni Postius i Miquel Pueyo, dimecres al ple.

Sergi Talamonte, Toni Postius i Miquel Pueyo, dimecres al ple.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte, edil del Comú, va afirmar ahir que “no hi ha una decisió definitiva sobre no municipalitzar la zona blava”, amb la qual cosa va contradir la decisió anunciada per una portaveu de l’equip de govern de la Paeria dimecres passat, quan va informar que “la situació econòmica de l’ajuntament ho fa impossible a curt termini”.

En concret, va explicar que “després d’analitzar el cost que suposa la municipalització, més enllà del de personal, la xifra supera els tres milions d’euros, perquè, entre altres motius, caldria renovar bona part dels parquímetres” i va afirmar que “s’estudiarà quan acabi la concessió que s’ha de fer”, amb referència al nou concurs que es convocarà.

Talamonte va afirmar ahir que no “m’apressaria tant a donar per fet que no es municipalitzarà la zona blava” i que “el debat segueix obert”. Va assenyalar que “encara s’han de buscar altres alternatives” i va recordar que “el pacte de govern diu que estudiarem la possibilitat de remunicipalitzar la zona blava”. Aquesta és la primera discrepància pública entre els membres del govern tripartit des que es va constituir al juliol.

El debat va començar després que el comitè d’empresa d’Eysa –empresa que gestiona el servei de zona blava, grua i dipòsit– amenacés dimecres amb mobilitzacions si no es municipalitza el servei, recordant que dos dels tres actuals membres del govern, ERC i el Comú, “quan eren a l’oposició es van omplir la boca parlant de la municipalització dels serveis públics”. En canvi, l’altre membre de govern, Junts per Catalunya, que a més dirigeix ara l’àrea d’Urbanisme i Mobilitat, mai s’ha posicionat a favor de municipalitzar la zona blava.

El govern va traslladar al comitè d’empresa “que es revisarien els plecs de la concessió per garantir els drets laborals i la subrogació dels contractes”.

tracking