SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Una cruïlla al costat de l'avinguda Pinyana dóna 8 segons per creuar als vianants

Una cruïlla al costat de l’avinguda Pinyana dóna 8 segons per creuar als vianants || La FAV diu que són freqüents les peticions per ampliar-ne la durada

El d’avinguda Pinyana amb Arquitecte Gomà només dura 8 segons.

El d’avinguda Pinyana amb Arquitecte Gomà només dura 8 segons.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit segons vint-i-tres dècimes. Aquest és l’espai de temps que dóna un semàfor al carrer Arquitecte Gomà al costat de l’encreuament amb avinguda de Pinyana perquè els vianants puguin creuar la calçada. Un termini molt just per als vianants, sobretot si es tracta de persones grans o amb mobilitat reduïda. “Com que és d’aquests semàfors en què has prémer un botó perquè es posi verd, moltes vegades ni ho faig i el creuo en roig”, va assenyalar una veïna de la zona. “Ja ens hi hem acostumat i sempre em toca creuar a pas ràpid”, va afegir un treballador de l’Arnau de Vilanova. Però hi ha més semàfors que només permeten un temps molt reduït perquè els vianants travessin un carrer. Així ho va assegurar el president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Toni Baró, que portarà el cas a la pròxima comissió d’Urbanisme de la Paeria i va assenyalar que “és freqüent rebre peticions de veïns de diferents barris que demanen augmentar el temps de durada de determinats semàfors”.

A més d’aquest semàfor d’Arquitecte Gomà, a la mateixa avinguda de Pinyana hi ha altres passos de vianants en què el temps per creuar és de poc més de 16 segons. Un cas similar són els dos passos zebra al carrer Príncep de Viana amb la plaça Ramon Berenguer IV, que duren 19 segons. “Reconec que la regulació semafòrica és una tasca molt complicada, però hi ha altres passos de vianants com els de plaça Europa que també donen molt poc temps als vianants”, indica Baró. D’altra banda, el dirigent veïnal assenyala que hi ha carrers en els quals passa el contrari, en què els cotxes amb prou feines disposen de temps per creuar, com al carrer Penedès a Balàfia o a Sant Paulí de Nola, a la Bordeta. Per aquesta raó, Baró va demanar a la ciutadania “que notifiqui aquestes incidències a la Paeria per poder posar-hi remei”.

Votació veïnal el dia 31 per decidir el nou carrer Penedès

L’associació de veïns de Balàfia celebrarà el divendres 31 una reunió amb els veïns perquè l’ajuntament exposi les dos opcions que té sobre la taula per redissenyar el carrer Penedès. Segons va explicar el president, Toni Baró, “s’haurà de decidir si volen carril bici o no”. Les dos propostes que presentarà el consistori als ciutadans preveuen ampliar la vorera de l’esquerra d’aquest carrer, així com que els estacionaments siguin en línia i no en bateria, ja que dificulten la visibilitat tant dels vianants com dels conductors. D’altra banda, Baró també reclamarà al consistori que instal·li un semàfor al tram final de l’avinguda Alcalde Porqueres, a la sortida cap a la carretera de Vielha. “En aquesta zona hi ha una alta concentració de vianants per les botigues que hi ha per allà i els vehicles van molt de pressa, s’hauria de regular la velocitat”, va dir Baró.

El d’avinguda Pinyana amb Arquitecte Gomà només dura 8 segons.

El d’avinguda Pinyana amb Arquitecte Gomà només dura 8 segons.S.C.D.

tracking