SEGRE

COMARCAS

Experiències oleoturístiques a les Garrigues i el Segrià

Agrupades en un catàleg amb la participació de 23 empreses del territori || Posen en valor l’oli i el patrimoni

513405_1.jpg

513405_1.jpgDIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de l’Oli va servir d’escenari per presentar el catàleg d’experiències oleoturístiques de les Garrigues i el Segrià Sec, que ha comptat amb la participació de 23 empreses del territori. Aquesta publicació ha estat impulsada pel consell de les Garrigues i ha comptat amb la col·laboració de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec.

El catàleg s’emmarca en el projecte cadena de valor de l’oli i ofereix 24 experiències singulars i innovadores, a través de les quals es mostra l’oli d’oliva verge extra amb visites a molins i obradors, degustacions entre oliveres, maridatges, tallers pràctics, formacions o rutes pels millors paratges de l’oli del territori.

La gastronomia local hi és present de la mà de set restaurants que tenen una vinculació directa amb aquest producte. Durant la presentació, el president del consell de les Garrigues, Jaume Setó, va posar en relleu les potencialitats del turisme unit a l’oli, com a valor afegit que ajudi a impulsar la comarca.

El coordinador del pla estratègic de les Garrigues, Isidre Pinyol, va destacar que la iniciativa se centra també a fomentar el desenvolupament econòmic local i l’ocupació turística a la comarca de les Garrigues i el Segrià Sec.

Setó va dir que en els últims cinc anys el nombre d’allotjaments turístics de les Garrigues s’ha doblat, i ha passat dels 22 del 2014 als més de 45 aquest 2020, amb unes 450 places disponibles entre hotels, turisme rural i habitatges d’ús turístic (vegeu SEGRE del dijous).

les borges

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va proclamar l’empresari Tatxo Benet i la presentadora Ares Teixidó com els ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya. Així mateix, Chacón va presidir l’agermanament de la Fira de l’Oli amb Asoprovac i estava previst que assistís al sopar de la Nit de l’Expositor, on es van entregar els premis de disseny de la fira i a les millors iniciatives turístiques, empresarials i comercials.

“L’oli és un motor econòmic i turístic de les Garrigues”

El president de l’ens comarcal, Jaume Setó, va destacar ahir que la producció de l’oli és un motor econòmic de la comarca i també turístic. La promoció de l’oli suposa un valor afegit als nostres pobles i productors.

513405_2.jpg

513405_2.jpgDIPUTACIÓ DE LLEIDA

513405_3.jpg

513405_3.jpgDIPUTACIÓ DE LLEIDA

513405_4.jpg

513405_4.jpgDIPUTACIÓ DE LLEIDA

513405_5.jpg

513405_5.jpgDIPUTACIÓ DE LLEIDA

tracking