SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Pares, veïns i sindicats reclamen informació del tancament del Cervantes

Culpen Educació de permetre que el centre estigui segregat || Ustec i CCOO esperaran a conèixer millor la situació per decidir si actuen contra la clausura

Pares i alumnes a l’exterior de la seu del col·legi Cervantes del carrer Cavallers.

Pares i alumnes a l’exterior de la seu del col·legi Cervantes del carrer Cavallers.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Centre Històric, la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) i sindicats demanen al departament d’Educació més informació sobre la decisió del tancament del col·legi Cervantes. La conselleria va comunicar dijous passat a l’escola que la tancarà de forma progressiva en els pròxims anys. Segons la direcció del centre, el departament argumenta que és una mesura contra la segregació escolar, encara que la conselleria també ho atribueix al descens de la natalitat i afegeix que la mesura no és definitiva.

Membres de Som Veïns, que agrupa veïns i entitats del Barri Antic, afirmen que la clausura “és un símptoma més de la degradació del Centre Històric”. Josep Maria Muñoz va destacar que “Educació ha permès que al Cervantes hi hagi alumnes de màxima complexitat” i que “el que no pot fer és tancar-lo per la pèssima gestió” i es va preguntar on aniran els alumnes.

Òscar Lanza, de Som Veïns, va considerar una “excusa” la segregació i que “Educació hauria d’haver-la evitat”. Va afegir que “si l’administració no aposta pel barri, les famílies no vénen”.

Des d’Ustec, sindicat majoritari al sector, una portaveu va afirmar que “som els primers que volem lluitar contra la segregació escolar, però tancar el col·legi no és la mesura més adequada”. Per això, va considerar que “caldria repartir tots els alumnes immigrants entre tots els centres”. Va assenyalar que “ara hem de conèixer la situació en la qual quedaran els professionals abans de decidir qualsevol actuació contra el tancament”.

El mateix va dir un portaveu de CCOO, que també va criticar que “no s’hagi tingut en compte l’opinió del claustre”. Va assenyalar que “si el tancament és pel descens de la natalitat, caldria reduir les ràtios en els grups i, si la raó és la segregació, s’hauria hagut de distribuir l’alumnat de forma més equitativa”.

Finalment, la presidenta de la Fapac, Belén Tascón, va apostar perquè “Educació apliqui polítiques per atreure famílies a aquests centres i reduir la segregació” i va criticar que “el 82% del tancament de línies siguin a l’ensenyament públic, cosa que el debilita”.

tracking