SEGRE

EQUIPAMENTS GARDENY

L'ajuntament no pot cobrar els 294.000 euros de fiança del Hill

La companyia d’assegurances, amb seu a Gibraltar, eludeix el pagament || La justícia va denegar la petició de la concessionària de suspendre la confiscació

Imatge d’arxiu de l’antiga discoteca de Gardeny Hill, actualment buida i sense activitat.

Imatge d’arxiu de l’antiga discoteca de Gardeny Hill, actualment buida i sense activitat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La discoteca Hill de Gardeny continua donant maldecaps a la Paeria més de dos anys després que deixés de funcionar. L’ajuntament va rescindir la concessió a l’empresa Ágora del Este en el ple celebrat el dia 5 d’octubre del 2018 pel reiterat impagament del cànon anual, amb un deute acumulat que superava el milió d’euros. Aquest acord comportava la confiscació de la fiança dipositada en l’inici de la concessió, de 294.000 euros, el mateix import que el cànon anual. Tanmateix, dos anys després no ha pogut fer-se efectiva i no hi ha aparences que apuntin que pugui ingressar-se a curt termini.

La Paeria ha iniciat els tràmits per embargar qualsevol propietat que la companyia tingui a Espanya

Segons la informació facilitada per un portaveu de la Paeria, la garantia va ser dipositada a la Tresoreria Municipal a través d’una assegurança de crèdit i caució de la companyia Millennium Insurance Company LTD. Tant aquesta companyia d’assegurances com Ágora del Este van recórrer per via judicial l’acord de rescissió de la concessió i van sol·licitar al jutge que suspengués l’executivitat de la confiscació de la fiança.

Les claus

  • Rescissió del contracte. El 5 d’octubre del 2018, el ple de l’ajuntament va acordar la rescissió de la concessió de l’empresa Ágora del Este per utilitzar un espai del turó de Gardeny com a discoteca a l’acumular un deute  que superava el milió d’euros. 
  • Fiança. Dos anys després de rescindir-li el contracte, la Paeria encara no ha pogut ingressar els 294.000 € de fiança perquè la companyia d’assegurances que ha d’assumir el pagament eludeix aquesta responsabilitat. Per això, el consistori ha iniciat un procés per embargar qualsevol bé que aquesta pugui tenir a Espanya.

El jutjat contenciós administratiu de Lleida va denegar aquesta suspensió, decisió que va ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia. Llavors, el consistori va requerir Millennium Insurance Company perquè fes efectiu el pagament dels 294.000 euros, però la companyia no ha abonat cap quantitat.

Ara, el departament municipal de recaptació executiva ha iniciat un procediment de constrenyiment per fer efectiu l’embargament de qualsevol bé que aquesta empresa pugui tenir a Espanya per intentar cobrar el deute. Tanmateix, les possibilitats no semblen gaires, ja que aquesta firma, que és una de les líders en assegurances de caució, té la seu a Gibraltar.

Actualment, l’espai que acollia la discoteca Hill es troba buit i molt deteriorat, ja que ha sofert diversos saquejos i robatoris. L’edifici, que en el seu moment també va acollir una discoteca durant la temporada d’hivern, també ha estat saquejat.

Segon estiu consecutiu sense lleure al turó de Gardeny El pròxim estiu serà el segon consecutiu en què no hi haurà cap equipament de lleure nocturn a l’antiga caserna militar del turó de Gardeny. Fonts municipals van confirmar a aquest diari que no hi ha previst convocar cap concurs, de forma inminent, per a una nova concessió del solar que entre el 2002 i el 2018, amb una única excepció el 2015, va acollir una discoteca. El nom de la primera va ser Gurugú, que el 2009 va ser rellevada per Larida, que va ampliar l’oferta a tot l’any amb una discoteca d’hivern. A començaments del 2015 l’ajuntament va convocar l’últim concurs i diferents vicissituds en l’adjudicació van ocasionar que l’adjudicatària no pogués obrir aquell any i tampoc no pogués fer-ho fins al següent, amb la discoteca Hill. Actualment, l’únic gran espai d’oci nocturn que hi ha a la ciutat és la ubicada al polígon d’El Segre, la discoteca Biloba.

tracking