SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Condemnen una parella i el seu fill per una partida de 329.000 € en joies

Suspenen el judici contra dos acusats al canviar un d’ells d’advocat

Els tres condemnats (primera fila) i els altres dos acusats (segona fila), ahir a l’Audiència.

Els tres condemnats (primera fila) i els altres dos acusats (segona fila), ahir a l’Audiència.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir per conformitat una parella i el seu fill a sengles penes de tres i dos anys de presó, respectivament, per quedar-se joies i rellotges procedents de 22 robatoris que estaven valorats en 329.000 euros. Els tres acusats, veïns de Barcelona i nascuts a Romania, van reconèixer els fets després de l’acord al qual van arribar Fiscalia i advocats defensors. Van ser condemnats per un delicte continuat de receptació.

La pena de presó queda suspesa perquè tant la parella com el fill van estar un any i dos mesos en presó preventiva i la resta de la condemna serà substituïda per tres multes de 4.320 euros. El Ministeri Públic sol·licitava inicialment per a ells penes de fins a sis anys de presó pels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

En canvi, el judici contra els dos presumptes lladres de les joies i els rellotges, d’origen albanès i veïns de Lleida, els dos en presó preventiva, es va suspendre després que un d’ells demanés canviar d’advocat. La Fiscalia sol·licita sengles condemnes de vuit anys i tres mesos de presó. Van ser arrestats pels Mossos d’Esquadra de Lleida l’abril del 2018 després d’una investigació de diversos mesos per una onada de robatoris que a Ponent es van produir a Tàrrega, Agramunt, Bellver (Ossó de Sió), Hostafrancs, Alfarràs i Vilanova de Bellpuig. També van actuar a Montblanc i Navarra. Els investigadors els acusen de 22 robatoris en cases aïllades i calculen que van moure un botí de 326.062 euros, incloses joies que pesaven gairebé 10 quilos. Estava previst que el judici s’allargués durant tota la setmana. Es desconeix quan se celebrarà la represa.

Condemnen una parella i el seu fill Tres arrestats en una altra operació per una onada de robatoris a Lleida

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida van detenir diumenge a la capital del Segrià tres homes acusats de diversos robatoris amb força en establiments. La policia investigava ahir els casos que s’imputen a aquestes tres persones. Un dels assalts podria ser el que va tenir lloc diumenge a la matinada en una farmàcia del carrer Almirall Folch, a Balàfia, com va informar ahir aquest diari. Els lladres van forçar l’entrada i es van emportar els diners de la caixa.

tracking