SEGRE

HABITATGE BALANÇ

La construcció de pisos creix un 24% a la província respecte al 2018

Segons el Col·legi d’Arquitectes, gràcies a dos grans promocions a la capital i Naut Aran || En total es van tramitar 259.175 metres quadrats i 614 expedients

Imatge d’arxiu de la construcció d’un bloc a Pardinyes.

Imatge d’arxiu de la construcció d’un bloc a Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va autoritzar l’any passat projectes per una superfície global de 259.175 metres quadrats, entre habitatges, comerços i indústries, xifra que suposa un 17% més que en l’exercici anterior. Aquest increment de la superfície visada és a causa, en bona mesura, de l’augment de promocions de pisos a la demarcació. Segons van explicar des del Col·legi d’Arquitectes de Lleida, “si comparem les dades de superfície visada el 2018 amb el 2019 hi ha hagut una pujada del 24% gràcies a dos grans promocions que es duen a terme a Lleida ciutat i a Naut Aran”.

En total es van tramitar 614 expedients per a noves edificacions, un 11,2% més que el 2018, amb els quals es va autoritzar la construcció o rehabilitació de 733 habitatges, un valor que també augmenta, un 18%, respecte a fa dos anys.

L’obertura de grans comerços ha provocat un augment del 30% de la superfície no residencial

D’altra banda, l’informe del Col·legi d’Arquitectes també detalla que la superfície visada per a la construcció d’espais que no són habitatges ha augmentat un 30,6%, una pujada que assenyala un increment considerable de la superfície destinada per a comerç.

Segons un portaveu del col·legi a Lleida, “l’obertura de grans comerços com Bricomart, de 7.800 metres quadrats, ha contribuït de forma important a aquest increment”. Pel que respecta a la superfície visada en habitatge, els d’obra nova han pujat un 13,5%, mentre que les rehabilitacions ho han fet un 9,1%. “Podem veure que tots els valors s’han incrementat, però tant a nivell lleidatà com català les rehabilitacions s’han estancat”, va assenyalar el portaveu del col·legi, que va afegir que “en línies generals ens mantenim en un creixement de superfície visada similar al dels últims anys, especialment a les províncies de Lleida i Tarragona”.

A nivell català es van tramitar el 2019 un total de 4.721.714 metres quadrats, la qual cosa representa un 4,8% més respecte a fa dos anys.

La compravenda de pisos va baixar un 9,6% al novembre

La compravenda d’habitatges a la província va registrar un descens del 9,6% respecte al mateix període de l’any passat. Així ho va assegurar l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que va detallar que el novembre del 2019 hi va haver 262 operacions, mentre que en el mateix període del 2018 se’n van registrar 290. La majoria de les compravendes van ser d’habitatges de segona mà (219), l’únic valor que va augmentar comparat amb el novembre de fa 2 anys. La majoria dels pisos no eren habitatge protegit (225).

tracking