SEGRE

UNIVERSITAT DRETS

La UdL inclourà un clàusula contra la discriminació en les pràctiques

Arran de la denúncia d’una alumna d’Infermeria del campus d’Igualada expulsada d’un centre per portar hijab || En els nous convenis i en els vigents

L’alumna expulsada del centre de pràctiques per portar hijab.

L’alumna expulsada del centre de pràctiques per portar hijab.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) inclourà a partir d’ara als convenis de pràctiques d’alumnes amb centres i empreses una clàusula específica per evitar qualsevol discriminació, com la que va patir una alumna d’Infermeria del campus d’Igualada que va ser expulsada per portar vel durant les pràctiques en un centre privat sociosanitari, tal com va publicar aquest diari. La vicerectora d’Estudiantat, Montserrat Rué, va remarcar que portar un hijab que cobreix els cabells “no ha de ser un motiu per no poder fer pràctiques” i va advocar per respectar l’ús d’“una peça de roba o una altra manifestació cultural o religiosa que no interfereixi en la feina”.

“Pot haver de ser d’un color concret, blanc per exemple, i ha de mantenir les mateixes condicions d’esterilització que les bates, però no pot ser que no es pugui utilitzar”, va incidir.

Per això, va subratllar que l’equip rectoral va acordar ahir incorporar tant en els nous convenis com en la revisió anual dels actuals “una clàusula per evitar situacions d’aquest tipus, que serà una condició sine qua non”.

Així mateix, la UdL citarà el centre que va expulsar l’alumna per “debatre sobre aquesta situació” i comunicar-li que aquesta clàusula és d’obligat compliment per continuar acollint estudiants en pràctiques. Rué va dir que en funció del resultat d’aquesta reunió prendran una decisió sobre mantenir o no el conveni amb aquesta empresa. En el cas que no volgués acceptar aquesta clàusula, probablement la UdL no rescindiria automàticament el contracte amb el centre perquè afectaria altres alumnes, va argumentar.

El Consell de l’Estudiantat de la UdL ja va reclamar una clàusula contra la “discriminació per raça, sexe, religió, opinió o qualsevol circumstància personal o social” i ahir va informar que han acompanyat l’afectada a presentar una denúncia al Centre Dolors Piera perquè tramiti un expedient i extregui conclusions. L’alumna també va denunciar el seu cas a SOS Racisme i davant d’un jutjat de Barcelona.

Cooperació entre la Paeria i la Universitat La UdL i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya treballaran conjuntament en qüestions de formació i investigació. Així ho indica el conveni firmat ahir pel rector, Jaume Puy, i el president de la junta rectora de la delegació de Lleida del col·legi, Jaume L. Celma. D’altra banda, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va rebre ahir el president del Consell Social de la UdL, Delfí Rubinat, i van reafirmar la voluntat de cooperació en la divulgació i l’impuls del parc de Gardeny.

tracking