SEGRE

PAERIA ZONES VERDES

La Paeria xifra en més d'un miler els arbres que van morir l'any passat

Duran a terme un pla per replantar-los

Un dels arbres que van morir l’any passat va ser aquest castanyer que van trasplantar davant l’estació.

Un dels arbres que van morir l’any passat va ser aquest castanyer que van trasplantar davant l’estació.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’un miler d’arbres van morir a Lleida durant l’any passat. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, durant la comissió d’habitatge i sostenibilitat. Una xifra que no és definitiva, ja que “s’està acabant d’elaborar l’inventari dels arbres morts, la seua espècie així com les causes de la mort per fer una campanya de plantació”. En aquest sentit, segons van indicar assistents a la reunió, el consistori “no disposa de prou fons per replantar-los tots, per la qual cosa prioritzaran els que estiguin als entorns de les escoles, els que propiciïn la creació de zones ombrejades i els que reclamin particulars en carrers o places determinades”. Per la seua part, Talamonte va dir que estan treballant en l’adjudicació de contractes per iniciar una campanya de replantat a la ciutat, “però primer volem quantificar els danys”.

D’altra banda, a la comissió també es va informar els regidors que esperen reubicar en un habitatge una família que va ser desallotjada per la Sareb, el banc dolent, del bloc que va okupar la PAH al barri de Balàfia durant diversos mesos i que la resta de famílies “o ja han estat assignades en un pis o se n’han buscat un pel seu compte”. Paral·lelament, la comissió va donar llum verda a prorrogar els convenis de col·laboració de l’ajuntament amb l’Oficina d’Habitatge de Catalunya en assumptes com el programa de mediació per al lloguer social d’aquest any.

La comissió de vivenda també va prorrogar dos convenis amb l’Oficina d’Habitatge de Catalunya

Per la seua part, el portaveu del grup municipal del Partit Popular, Xavi Palau, va sol·licitar a l’equip de govern que “no faci ús dels comptes oficials de les xarxes socials per fer propaganda de l’equip de govern i dels seus regidors”.

tracking