SEGRE

TRANSPORT FERROCARRIL

Posen a la venda bitllets de l''AVE barat', que no pararà a Lleida

Saragossa serà l’única estació intermèdia, però Renfe no descarta que n’hi hagi més

Foto del congrés de ciutats AVE que va tenir lloc a Madrid amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà.

Foto del congrés de ciutats AVE que va tenir lloc a Madrid amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe posarà a la venda a partir de dilluns vinent els bitllets del nou “AVE barat”, la denominació oficial del qual és AVLO, per cobrir la línia Madrid-Saragossa-Barcelona però sense parada a Lleida. Així ho va assegurar el president de la companyia ferroviària, Isaías Táboas, a El Diario de Aragón. No obstant, el dirigent de Renfe no va descartar que més endavant sí que pugui parar l’AVLO, igual com a les parades de Tarragona, Calataiud i Guadalajara. “Hem llançat un producte nou que provarem, quan sapiguem amb més precisió com es comporten els nous clients, potser ens ho replantegem” va dir Táboas, conscient que a “algunes poblacions això els pugui costar d’entendre”.

Precisament, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, va avançar que avui sol·licitarà que aquest servei tingui parada a Lleida, una reclamació que totes les administracions, empreses, entitats i associacions van reclamar en el seu moment.

De fet, la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) va proposar la creació d’un “front comú” perquè l’AVLO pari a Lleida però, de moment, tocarà esperar. Aquest nou servei, que començarà a circular a partir del 6 d’abril, tindrà sis circulacions diàries, tres per sentit, quatre de les quals tindran parada a l’estació de Saragossa.

Per poder comprar bitllets d’aquest “AVE low cost” s’haurà d’entrar en una pàgina web específica per a això, www.avlorenfe.com. Aquest web serà temporal, ja que més endavant la companyia vendrà bitllets a través de la seua pàgina oficial també a taquilla, si bé en aquest cas es cobrarà un cost de gestió. Pel que respecta als preus, l’AVLO permetrà viatjar entre Madrid i Barcelona per un import que anirà dels 10 als 60 euros i serà de 5 euros per als menors de 14 anys. A aquesta tarifa es podran afegir suplements com portar una segona maleta o mascotes, connexió wifi o triar el seient.

Packs de promoció turística per a les 29 ciutats amb alta velocitat El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Turisme, Paco Cerdà, va participar ahir a Madrid en el congrés de ciutats AVE, en el qual participen les vint-i-nou ciutats de tot l’Estat que disposen de servei d’alta velocitat. La trobada, en la qual es va celebrar el quinzè aniversari de l’entitat, es va renovar el projecte per vendre promocions turístiques en aquestes ciutats per oferir bitllet d’AVE, allotjament i una experiència turística pel territori. A la cimera també es va acordar que es promocionaran les denominades “ciutats AVE” a les fires i esdeveniments turístics de Chicago, Toronto, Londres, Berlín, Canes, Dubai, Singapur, Sao Paulo i el Japó que tindran lloc al llarg d’aquest any.

tracking