SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Set anys de presó per agredir sexualment la filla de la seua parella

L’acusat, que ja està a la presó, va reconèixer al judici que va forçar la petita || La mare el va sorprendre i la menor va explicar que era la segona vegada que ho feia

El judici es va celebrar el 8 de gener passat a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el 8 de gener passat a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a set anys, sis mesos i un dia de presó un veí de la capital del Segrià, M.E.T.L., per agredir la seua fillastra de vuit anys. La mare de la víctima va denunciar el cas després de sorprendre l’acusat in fraganti. El tribunal ha imposat aquesta condemna a l’home després que Fiscalia i defensa coincidissin a demanar la imposició d’una pena de set anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual a menor d’edat en un judici que es va celebrar el 8 de gener passat. També haurà d’indemnitzar la víctima, que està rebent tractament psicològic, amb 6.000 euros pels danys morals ocasionats.

L’acusat, que ja estava empresonat preventivament, va reconèixer els fets durant la vista oral i va demanar perdó tant a la menor com a la seua mare, assegurant que “sento vergonya, no tornarà a passar”. L’agressió sexual es va produir el migdia del 10 de febrer del 2018. Es considera provat que l’home es va dirigir a l’habitació de la seua fillastra, la va immobilitzar al llit i li va fer tocaments mentre la besava a les galtes. L’agressió va parar quan la mare, que fins aquell moment era a la cuina, va entrar a l’habitació i va veure que la seua filla tenia els pantalons abaixats. “Els vaig demanar explicacions i ell va dir que no passava res, que estaven jugant”, però no el va creure. Aquell mateix dia va posar fi a la relació i davant del tribunal va declarar que va denunciar el cas perquè va notar l’home nerviós i “la nena em va dir una vegada que l’havia tocat”.

El Ministeri Públic i la defensa van sol·licitar la mateixa condemna per a l’acusat

En el judici es va visionar l’entrevista que l’Equip d’Atenció a la Víctima del Delicte de Lleida (EATAV) va fer a la nena després de la denúncia en la qual relatava com el seu padrastre la va forçar sexualment. Els pèrits van considerar que el seu relat era “creïble”. La petita està rebent tractament psicològic des de llavors i, segons va explicar la seua mare davant del tribunal, no pot dormir i no li va bé al col·legi.

La Fiscalia sol·licitava inicialment una condemna de 10 anys de presó i 9.000 euros d’indemnització però, al reconèixer l’acusat els fets, va rebaixar la seua petició a set anys i mig i 6.000 euros d’indemnització. La defensa es va adherir a la petició i no pensa recórrer la sentència, de forma que tot fa indicar que serà ferma.

tracking