SEGRE

El centre que va expulsar una alumna de la UdL per portar vel actualitzarà el seu reglament

La Universitat de Lleida s'ha reunit aquest divendres amb la Fundació Sanitària Sant Josep d'Igualada

Nisrine Rbibih, amb el hijab durant les pràctiques d’Infermeria.

Nisrine Rbibih, amb el hijab durant les pràctiques d’Infermeria.N.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sanitària Sant Josep d'Igualada, el centre sanitari que va expulsar una estudiant de la UdL de les pràctiques per no treure's el hijab, ha anunciat que revisarà la seua normativa per garantir la no discriminació. Des de la Universitat, que s'han reunit aquest divendres amb els responsables del centre, han celebrat "l'entesa" d'un incident "que ha permès posar de manifest el problema i obre alhora la via per evitar que es repeteixi en el futur", apunten a través d'un comunicat.

Des de la fundació atribueixen l'expulsió de la jove a que la normativa del centre apunta a que "amb l'objectiu de promoure el règim de neutralitat i uniformitat, que volem fomentar amb la relació per als nostres pacients, el personal haurà d'evitar l'ús de signes visibles de qualsevol convicció política, esportiva, religiosa o filosòfica en el lloc de treball". No obstant això, després del succeït, han anunciat que amb l'objectiu de complir la legislació actual, actualitzaran el seu reglament intern per garantir que es compleixin les condicions d'higiene necessàries, sense prohibir el dret a l'exercici de la llibertat religiosa i així garantir la no discriminació i la defensa i protecció dels drets i les llibertats fonamentals.

COMUNICAT DEL CONSELL DE DIRECCIÓ DE LA UDL "1- És conegut, perquè així s'ha divulgat a través de diversos mitjans, que a una estudiant d'Infermeria de la UdL del campus d'Igualada se li va requerir, per part del centre sanitari que se li havia assignat per a fer-hi pràctiques acadèmiques, que es tragués el hijab per adequar-se a la uniformitat prevista pel reglament del centre. En no acceptar aquest requisit, l'estudiant no va poder continuar pràctiques en aquell centre i la UdL li'n va assignar un altre. L'alumna va fer denúncia, tant a la UdL com pública, d'aquests fets, que considerava una vulneració dels seus drets. 2- La Universitat de Lleida, davant d'aquesta situació, va manifestar a les parts i també públicament a les xarxes socials el seu suport a l'alumna, atès que, efectivament, l'ús d'aquesta peça de vestir forma part dels seus drets i que, en tot cas, els requeriments exigibles per a la roba de treball no havien de contradir-los, i cenyir-se a fer-la compatible amb les tasques encomanades. La UdL, com no pot ser d'altra manera, defensa la diversitat i les creences de cadascú, i vetlla pel respecte als drets i llibertats fonamentals. 3- El centre sanitari ha reconegut que ha d'adaptar les seues normes internes a aquests requisits i ha anunciat que hi farà els canvis necessaris. Alhora, la Universitat de Lleida inclourà als convenis de pràctiques una clàusula explícita per evitar qualsevol tipus de discriminació per motius de sexe, religió o ètnia. 4- Des del Consell de Direcció celebrem aquesta entesa, agraïm a les parts la disposició a resoldre el problema mitjançant el diàleg i subratllem que aquest incident, que ha permès posar de manifest el problema, obre alhora la via per evitar que es repeteixi en el futur".

tracking