SEGRE

INFRAESTRUCTURES CANYERET

Precintats els ascensors dels jutjats de Lleida per "defectes molt greus"

Els sis elevadors per als usuaris han quedat inutilitzats després d’una inspecció desfavorable || Justícia espera que la incidència estigui resolta la setmana vinent

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha precintat els sis ascensors que hi ha per als usuaris dels jutjats del Canyeret després de detectar-hi “defectes molt greus”. Els elevadors van quedar inutilitzats dimecres a la tarda després d’una inspecció amb resultats desfavorables al detectar-s’hi diverses fallades, per la qual cosa es va decidir deixar els elevadors fora de servei. “Resultat de la inspecció: desfavorable i fora de servei. Ascensor parat per defectes molt greus”, posa en els cartells que hi ha a cada elevador.

El departament de Justícia va explicar ahir a aquest diari que “hem sol·licitat que es facin els treballs de forma urgent perquè el problema estigui solucionat com més aviat millor. Esperem que la setmana que ve els ascensors estiguin de nou en funcionament”.

Les persones que necessitin accedir a plantes superiors ho faran amb els elevadors d’ús intern

També van afegir que “en cas que alguna persona amb mobilitat reduïda necessiti l’ascensor, podrà utilitzar els que no van destinats al públic”, que sí que estan en funcionament.

Val a recordar que l’edifici del Canyeret té cinc plantes (baixa i quatre pisos), fins i tot a la zona de l’entrada per l’Audiència hi ha una planta subterrània a la qual també s’accedeix amb ascensor i que allotja la sala de vistes d’aquest tribunal i l’Institut de Medicina Legal. A l’altre extrem, pel jutjat de guàrdia, hi ha dos elevadors més que donen als jutjats Penals. Al centre de l’edifici hi ha els altres dos ascensors.

El desembre de l’any 2018, Justícia va posar en funcionament l’ampliació de l’edifici judicial, amb set noves sales de vistes, i un arxiu amb una capacitat per a cinc quilòmetres de documents en un espai de 3.000 metres quadrats. La reforma va culminar sis anys després del que s’havia previst inicialment i va suposar una inversió de 6,5 milions d’euros. Els treballs d’ampliació van tenir lloc a la part baixa de l’edifici, la qual cosa facilita la mobilitat dels usuaris.

tracking