SEGRE

COMERÇ ESTUDI

Un de cada quatre comerços no pot garantir la seua continuïtat

Segons un sondeig de Pimec entre els associats a Lleida, més del doble que la mitjana catalana || El 64% constata que les compres ‘online’ perjudiquen la facturació

Dos joves amb bosses passen per davant d’un cartell de rebaixes d’una botiga de l’Eix Comercial.

Dos joves amb bosses passen per davant d’un cartell de rebaixes d’una botiga de l’Eix Comercial.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 24% dels comerços de Lleida no poden garantir que el seu negoci continuarà obert durant aquest any, una xifra que dobla àmpliament la mitjana a nivell català. Aquest és una de les dades més destacades de l’enquesta que la patronal Pimec ha fet a 266 dels seus associats a tot Catalunya, dels quals una trentena a Lleida, per valorar les seues vendes després del Black Friday, la campanya nadalenca, l’inici de les rebaixes de gener i les perspectives per a aquest 2020. Sobre aquest últim punt, un 40% creu que les vendes seran igual que l’any passat, un 24% millor i un altre 12% pitjor, a banda d’un altre 24% que no sap si podrà seguir endavant o no. A nivell de tot Catalunya, els que tenen clara la seua continuïtat són el 10,81%, mentre que en el desglossament per províncies Lleida lidera el rànquing al davant de Tarragona (9,62%), Barcelona (7,84%) i Girona (6,9%).

Respecte al comerç online, el 64% dels comerciants lleidatans reconeix que ha perjudicat considerablement la seua facturació, un 24% diu que els ha beneficiat i a un 12% no els afecta. Al seu torn, el 68% dels enquestats a Lleida ha fet ús de les xarxes socials per promocionar els seus productes, però un 44% reconeix que els ha servit de poc per millorar les seues vendes, mentre que un 20% afirma que res.

El 57,69% de les botigues consultades van tenir una despesa mitjana per client d’entre 50 i 100 euros

A l’hora de fer balanç de vendes de la campanya nadalenca, el 46% dels enquestats ha venut més que altres anys i un 57,69% han registrat una despesa mitjana per client d’entre 50 i 100 euros. Paral·lelament, un 46,43% dels establiments consultats per la patronal assegura que les promocions i campanyes de descomptes que se celebren abans de la campanya nadalenca han perjudicat les vendes del seu negoci. Per contra, un altre 28,57% diu que els ha afavorit, mentre que a la quarta part restant no els ha suposat cap benefici ni perjudici en la facturació.

La majoria es va sumar al Black Friday, que va augmentar vendes Malgrat que gairebé la majoria dels comerços consultats per Pimec (46%) reconeixen que les promocions abans de Nadal els ha perjudicat en la facturació posterior, la majoria es va sumar a descomptes com el Black Friday o el Cyber Monday (60,71%) que tenen lloc a finals de novembre. De tots els que ho van fer, el 58,82% reconeixen que van augmentar les vendes considerablement respecte a l’any passat, mentre que gairebé una quarta part (23,53%) admeten que van facturar menys i un 17,65% van facturar el mateix que altres anys. D’altra banda, més del 60% dels enquestats admeten que van fer rebaixes durant la campanya de Nadal (60,27%) i un altre 61,9%, que les van començar abans del 7 de gener, la data oficial per començar les rebaixes d’hivern. Pimec va dur a terme aquesta enquesta per via electrònica als seus associats entre el 8 i el 16 de gener.

tracking