SEGRE

TERRITORI EQUIPAMENTS

Justícia invertirà 600.000 euros als jutjats de Lleida, Tremp i la Seu

La consellera Ester Capella critica que “els tribunals s’han posat al capdavant d’un conflicte polític” || Els advocats lleidatans celebren la seua festa patronal

Fotografia de grup amb els nous lletrats, els homenatjats i les autoritats.

Fotografia de grup amb els nous lletrats, els homenatjats i les autoritats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Justícia, Ester Capella, va anunciar ahir que “aquest any invertirem 600.000 euros per a millores a les seus judicials de Lleida, Tremp i la Seu d’Urgell” i la posada en marxa de les oficines judicials de Vielha i Tremp. Capella va ser l’encarregada de presidir i clausurar la celebració de la festa patronal del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Sant Raimon de Penyafort. La titular de Justícia va fer referència en el seu discurs al context polític i judicial de Catalunya i va criticar que “els tribunals estan sent protagonistes d’una cosa que no els correspon sobre un conflicte que hauria de ser només polític”. També va reclamar una “advocacia que sigui lliure i democràtica” i va recordar que portar toga “comporta un mandat ètic, honest, transparent i democràtic”. L’acte també va comptar amb Manel Albiac, nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, que va afirmar que “el col·legi de Lleida és tota una referència per a tots els advocats catalans i aquest és un acte que posa en relleu tot el que feu”.

L’acte, que es va celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida, va començar amb la imposició de togues als 14 nous col·legiats, que van ser apadrinats per la lletrada Cristina Argilés. També es va reconèixer els advocats que celebraven 25 anys d’exercici professional. Posteriorment, es va distingir els col·legiats que celebraven 40 anys d’exercici professional: Amadeo Blasco, Anna Cerdà, Ramon-Julio Dejuan, Antoni Riba i Ignacio Sáenz de Buruaga. Van explicar com ha canviat la seua ocupació al llarg d’aquestes quatre dècades. Sense cap dubte, el moment més emotiu va ser quan es va homenatjar Josefa Soler pels seus 50 anys de professió. Jordi Albareda, degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, va recordar que “Soler, la Jose com la coneixem tots nosaltres, va ser la primera advocada col·legiada en exercici a Lleida i és tot un referent per a la professió, per la seua lluita feminista, pels drets i les llibertats”. Per la seua part, Josefa Soler va assegurar estar “molt emocionada” i va finalitzar el seu emotiu discurs desitjant als nous lletrats “que tingueu tanta sort en la vostra carrera com jo he tingut”.

tracking