SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Deneguen permisos a un condemnat d'explotar sexualment dones

Les custodiava en un local de la Bordeta i les obligava a prostituir-se

Imatge del judici contra el condemnat a finals del 2015.

Imatge del judici contra el condemnat a finals del 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida rebutja un permís de sortida de tres dies a un intern de Ponent condemnat a més de sis anys de presó per explotar sexualment dones, que amenaçaven amb rituals de vudú. El tribunal denega el recurs presentat per l’empresonat contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària, que va tombar el permís concedit per la Junta de Tractament de la presó, que va avalar que el condemnat pogués sortir en llibertat durant tres dies.

L’empresonat va ser jutjat a finals del 2015 al costat de sis acusats més, dels quals finalment van ser condemnats quatre. L’intern que sol·licita el permís de sortida està complint una pena de sis anys i 10 mesos de presó acusat de traslladar dones nigerianes a Espanya i altres països perquè es dediquessin a la prostitució, utilitzant documentació falsa i sent una de les víctimes menor d’edat.

Segons la sentència, l’acusat amenaçava les dones amb rituals de vudú. Les dones explotades eren custodiades en un pis de la Bordeta de Lleida i, en el cas de la menor, va ser alliberada pels agents en un habitatge de Madrid.

L’Audiència de Lleida els va imposar una pena de deu anys que el Tribunal Suprem va rebaixar a sis al rebutjar l’agreujant de grup criminal.

Després de complir la quarta part de la pena, la Junta de Tractament de la presó de Ponent li va concedir el permís de sortida de tres dies després d’avaluar positivament l’evolució personal i penitenciària de l’intern així com el resultat del seu programa individual de tractament.

Així mateix, els informes de tècnics penitenciaris assenyalen que l’evolució del reu és positiva. Tanmateix, l’Audiència es decanta per denegar la sortida assenyalant la seua “nul·la empatia per les víctimes”, ja que el condemnat no reconeix la seua responsabilitat en els fets. També recorda que fins a la data no ha tingut cap contacte previ amb l’exterior i considera que l’evolució positiva “necessita d’una consolidació més gran per dissipar dubtes” sobre el comportament.

La sentència que va condemnar el pres va considerar provat que la trama va amenaçar una menor d’edat, d’entre 15 i 17 anys, amb rituals de vudú amb els quals la van advertir que es tornaria boja si explicava res a la Policia o deixava de pagar els diners del viatge. La menor va declarar en el judici com a testimoni protegit.

tracking