SEGRE

URBANISME SUPERMERCATS

El jutge considera irregular el veto a un projecte de Lidl a Lleida

El TSJC conclou que la Paeria havia de tramitar-lo i no denegar-lo d’entrada el 2015 || Preveia un gran súper a Ciutat Jardí

Vista del solar on estava previst l’establiment.

Vista del solar on estava previst l’establiment.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a la cadena Lidl en el contenciós que mantenia des del 2015 amb la Paeria pel projecte d’obertura d’un gran supermercat a Ciutat Jardí, al solar situat entre Onze de Setembre, Rovira Roure i Eugeni d’Ors, al costat de la firma d’automoció Portolés, que és el propietari dels terrenys. Fonts coneixedores de la sentència van precisar, no obstant això, que la sentència no comporta donar llum verda al projecte, sinó que conclou que la Paeria n’hauria d’haver permès la tramitació, independentment de quina hagués estat després la decisió final.

La Paeria va denegar l’aprovació inicial del projecte per qüestions de mobilitat i accessibilitat i també va desestimar el posterior recurs de reposició presentat per Lidl, la qual cosa va donar origen al contenciós que ha acabat arribant al TSJC. L’aleshores equip de govern socialista ja havia denegat any i mig abans, al principi del 2014, un altre projecte de la mateixa cadena en aquest solar.

L’acord amb els amos del terreny ja no és vigent, per la qual cosa difícilment es farà ara

Lidl no ha respost a aquest diari sobre si manté aquest projecte o ja hi ha desistit.

Per la seua part, un membre de la família propietària del solar va indicar que en aquest moment no tenen vigent cap acord amb Lidl ni amb cap altra empresa de distribució, encara que es va mostrar obert a estudiar ofertes si hi ha alguna interessada a obrir un local.

Altres fonts van apuntar que la cadena Aldi, competidora directa de Lidl, podria estar negociant instal·lar-se en aquest lloc. Un portaveu d’Aldi es va limitar a assenyalar que aquest any tenen previstes noves obertures a Catalunya, però que no detallaran la ubicació fins que els establiments estiguin a punt per entrar en servei.

Tant Lidl com Aldi són dos cadenes alemanyes. La primera es va implantar a Lleida el 1994 amb el supermercat d’Alcalde Porqueres, que va ser el primer que va obrir a Espanya. Des de fa anys compta amb un altre al costat de l’Ll-11. Al mateix polígon n’hi ha un altre d’Aldi, que també té un segon establiment a la capital.

tracking