SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

Adif reforçarà el talús de la via al seu pas per Raimat

Després de diversos requeriments municipals, al constatar esquerdes en cases || Assegura que l’estabilitat no està en risc

El talús al costat de la via ferroviària a Raimat.

El talús al costat de la via ferroviària a Raimat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha iniciat la contractació de les obres per reforçar el talús al costat de la via del tren a Raimat, a la part posterior del carrer Formigó, i el mal estat del qual i les pluges van provocar l’aparició d’esquerdes a les cases pròximes. “El projecte està en fase de contractació”, va remarcar un portaveu d’Adif, i va assegurar que han portat a terme “estudis d’estabilitat i han resultat favorables”, en el sentit que no hi ha risc.

El setembre de l’any passat, l’ajuntament va instar Adif a presentar un projecte d’obres per consolidar el talús abans del novembre. Aquest requeriment va arribar després que l’any anterior ja hagués ordenat els treballs amb l’objectiu de garantir “la seguretat de les persones i els béns”, arran que tècnics constatessin despreniments que es van traduir en l’afectació de murs i paviments i l’aparició d’esquerdes. Adif va indicar llavors que estava efectuant inspeccions i estudis topogràfics per determinar una proposta d’actuació en aquest sentit, encara que va remarcar que “la seguretat del transport ferroviari [per aquesta via] està garantit”.

Afirma que les canalitzacions d’aigües pluvials dels veïns desgasten el terreny

El portaveu d’Adif va apuntar que els veïns del carrer que hi ha sobre el talús en el seu moment van ocupar espais públics i van construir terrasses amb canalitzacions d’aigües pluvials que desemboquen al talús i incrementen el desgast del terreny. Per aquest motiu, insta la Paeria que requereixi als veïns que solucionin aquesta situació. No obstant, va incidir que “cap element posa en perill l’estabilitat, no és un punt de risc”.

L’alcaldessa de l’entitat municipal descentralitzada de Raimat, Ainhoa Casabón, va afirmar que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries no els ha comunicat quan començaran les obres de reforç del talús, que fa temps que estan esperant. De fet, fa al voltant d’una dècada que alguns residents del carrer Formigó batallen amb Adif, el Govern central i l’ajuntament municipal per aconseguir una solució definitiva.

tracking